За първи път в най-новата история на България през първата

...
За първи път в най-новата история на България през първата
Коментари Харесай

Внасяли сме ток, защото нашият бил по-скъп, каза пред НС премиерът

„ За първи път в най-новата история на България през първата седмица на януари страната ни е на електрическа сила “, съобщи Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия от парламентарната естрада във въпрос към премиера.

„ Тече софтуерно съревнование за това по какъв начин да бъде създавана по-евтина електрическа сила и по какъв начин да се създава по-евтин ток. България би трябвало да обнови своите мощности, тъй че да бъде конкурентна на съседите си ”.

Той разясни, че вносът на сила не е, тъй като България не е конкуретна, а тъй като цената на тока тук е по-скъп.

„ Това държавно управление подписа договорите за построяването на два нови нуклеарни реактора и работата стартира. Сигурен съм, че 2024 година България ще бъде още веднъж чист експортьор на електрическа енергия ”, увери министър председателят.

Отговорът извади на трибуната още веднъж Драгомир Стойнев от БСП 

„ Вие нищо не сте създали, единствено излъгахте миньорите и не сте създали нищо. Това напрежение ще ескалира. Не работят централите в Маришкия басейн, тъй като беше зле проведена работата, а не са остарели. Там се е натрупало напрежение и то доста скоро ще експлодира, евентуално през март-април. Имаме ток единствено поради АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ-овете “, съобщи депутатът.

„ Само преди два дни още веднъж се срещнахме с енергетиците и миньорите. Ако има проблем в мините и в държавния Топлоелектрическа централа, това е тъй като години наред хора в тази зала ги лъгаха, че нещата могат да не престават по този начин, както бяха години наред “, му отговяори министър-председателят. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР