За първи път в историята на клуба Хебър се класира

...
За първи път в историята на клуба Хебър се класира
Коментари Харесай

Исторически полуфинал за Хебър в турнира за Купата на България по футбол

За първи път в историята на клуба Хебър се класира за полуфиналите в шампионата за Купата на България по футбол. В четвъртфинален конфликт играчите на Любослав Пенев отстраниха Пирин с 2:1 като хазаин.

Домакините започнаха по-активно срещата и в осмата минута заплашиха вратата на Максим Ковальов. Защитата на благоевградчани не бе добре издигната при центриране в наказателното поле, където Стефан Цонков бе оставен непокрит, само че стреля неопределено от въздуха.

Десет минути по-късно и Марк-Емилио Папазов опита удар от отдалеченост, минал над напречната греда след рикошет в крайник на защитник на гостите. След осъществяването на корнера и Николас Пенев пропусна преференциален късмет, откакто не съумя да овладее на границата на вратарското поле.

Гостите дадоха отговор в 29-ата минута, когато Комано получи отдясно зад отбраната на Хебър и центрира към наказателното поле, където включващият се от втора позиция Венцислав Бенгюзов засече, само че право в тялото на Петър Дебърлиев.

Шест минути по-късно стражът на домакините още веднъж се намеси решаващо при удар на Юго Комано от близка отдалеченост след подаване от десния фланг.

В първата минута от добавеното време на първата част играчите на Любослав Пенев получиха право да изпълнят дузпа. Венцислав Бенгюзов задържа Георги Каракашев в наказателното поле на Пирин, основният арбитър Красен Георгиев в началото остави играта да продължи, само че по-късно бе извикан да прегледа обстановката благодарение на системата ВАР и отсъди углавен удар. Георги Вълчев бе непогрешим от бялата точка, с цел да донесе задатък на своя отбор – 1:0. При този резултат пристигна и почивката.



Четвърт час след подновяването на играта през втората част гостите от Благоевград възвърнаха равенството. Андрей Йорданов центрира отляво по земя, Петър Дебърлиев се размина с топката и не съумя да пресече подаването, а зад тила му Иван Тасев се разписа в опразнената врата за 1:1.

В 67-ата минута рисков удар на Ангел Бастунов мина около гредата на Максим Ковальов.

В 80-ата минута Хебър стигна до второ попадение. Влезлият като запаса Олексий Збун засече с глава центриране на Стефан Цонков отдясно, Максим Ковальов съумя да отрази, само че по-късно, при опита за изчистване на Александър Дюлгеров, топката срещна гърба на Шейх Диманка и падна още веднъж на крайници на Збун, който от няколко метра този път преодоля стража на Пирин. След дълго преразглеждане на обстановката благодарение на системата за видеоарбитраж обаче голът бе анулиран поради засада на украинския полузащитник.

Във втората минута от добавеното 6-минутно продължение на срещата и Ангел Бастунов прати топката в мрежата на Пирин, само че и това попадение не бе прието поради нередовна позиция на нападателя на Хебър.

Минута по-късно обаче за трети път през втората част играчите на Любослав Пенев вкараха гол и този път попадението бе постоянно. След центриране отдясно Ангел Бастунов смъкна с гърди към Шейх Диаманка и от няколко метра сенегалецът разстреля Максим Ковальов, с цел да прати своя отбор напред към полуфиналите в шампионата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР