За първи път в историята на изучаването на космическите тела

...
За първи път в историята на изучаването на космическите тела
Коментари Харесай

Откриха за пръв път извънземен протеин в метеорит

За първи път в историята на проучването на галактическите тела е открит протеин, който може да се назова извънземен. Откритието е направено по време на разбор на астероид, паднал в Алжир преди 30 години, заяви БГНЕС.
По време на проучването на астероида, прочут като Acfer 086, учените са съумели да открият протеина хемолитин, съгласно формалния уеб страница на Корнелският университет. Откритието е направено от чиновници на Световната метеорологична организация (СМО).
Специалистите означиха, че структурата на хемолитина е сходна на земните протеини, само че съдържа деутерий - изотоп на водород.
Учените допускат, че протеинът се е образувал преди към 4,6 милиарда години в протопланетарния диск, който заобикаля слънцето. Съществува и доктрина и за непротеинова природа на произхода на хемолитина. При всички случаи учените ще продължат проучването, с цел да създадат своето умозаключение.
Известно е, че точно метеоритите са донесли на Земята доста " градивни детайли ", които са влезнали в състава на планетата. Пример е цианидът: той е бил „ пришелец “ от космоса и след това е изиграл забележителна роля за образуването на жизненоважни молекули.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР