За първи път в историята на фестивала Сан Ремо за

...
За първи път в историята на фестивала Сан Ремо за
Коментари Харесай

Търси се: Българският глас за фестивала Сан Ремо в Италия

За първи път в историята на фестивала Сан Ремо за присъединяване в състезанието се позволяват и чужденци. 68-то издание на най-популярния песенен фестивал в Италия отваря необятно сцената си, а тя може да трансформира в международна звезда всеки. Специална покана за българите, които желаят да се включат в конкуренцията в извънреден репортаж от първите прослушвания в Италия.


Всички български гении, които пеят вълшебно и мечтаят за огромната сцена, могат да заявят присъединяване за фестивала на италианската ария Сан Ремо 2018. Последното прослушване е на 5-ти октомври в Милано . Ден по-късно стартират и прослушванията за втория стадий, още веднъж в Милано.

Участието е изцяло гратис. Допускат се участници от 16 до 36 години. Песента за този първи стадий може да бъде на друг от италианския език. Може да бъде кавър или авторска по желание, само че не песента, която ще показват при възможното им присъединяване на Фестивала Сан Ремо.

Заявленията за присъединяване в състезанието може да изпращате на e mail - [email protected]; в заявката се вписват трите имена, страна, адрес, дата на раждане и с коя ария ще се яви участникът. Записването става посредством уеб страницата - areasanremotour.it, категория - fase eliminatoria regione Lombardia, след подадено заявление на горепосочения мейл.

За първа година състезанието позволява присъединяване и за задгранични реализатори. Първият стадий е " елиминиращ ", в него не е наложително осъществяването да е на италиански език. Вторият е заключителен, районен стадий и задължава всички реализатори да пеят ария на италиански език. Третият - народен полуфинал в Сан Ремо позволява единствено участници с италианска авторска ария, неиздадена и неизпълнявана пред аудитория досега.

Официален представител за район Ломбардия е българката Дариана Куманова , взаимно с музикалната асоциация " Jubilate ". В особено изявление за Българска национална телевизия тя обясни по какъв начин протича кандидатстването в музикалната конкуренция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР