За първи път в историята един ден - 17 септември,

...
За първи път в историята един ден - 17 септември,
Коментари Харесай

Иван Ценов: Искаме да направим баскетболен празник

За първи път в историята един ден - 17 септември, ще бъде отдаден напълно на баскетбола. В зала " Универсиада " старт ще дадат малчугани до 10 години, които от 9 часа ще завземат терена и ще покажат уменията си. В програмата са планувани и мачове: Журналисти vs. Ветерани, Треньори vs. Съдии, Сборен тим Аматьори vs. Сборен тим А група, мъже, показателен мач по баскетбол на колички и за край - най-очакваният мач - за Суперкупата при мъжете сред първенеца на НБЛ Виваком - Лукойл Академик и носителя на Купата на България Берое. През целия ден отвън залата ще се организират мачове за девойки и момчета и мъже по 3х3, като финалът при мъжете ще се играе по време на почивката сред полувремената на мача за Суперкупата. Предвидени са доста игри за почитателите и дарове за най-малките.

Денят на баскетбола и мача за Суперкупата на България се организират в поддръжка на интервенция " Жълти стотинки ", а събраните средства ще бъдат дарени в интерес на деца с тежки, множествени увреждания. На конференция беше оповестено, че след края на мача за Суперкупата, празникът за феновете на баскетбола може да продължи. На огромен екран в зала " Универсиада " от 21.30 часа ще може да бъде следен финалът на Европейското състезание по баскетбол за мъже, предаван директно от Истанбул от Българска национална телевизия HD.

" Миналата година организирахме мач за Суперкупата при мъжете. Тази година концепцията ни е да разтеглим тази самодейност, да го създадем по-голямо и да включим в общи линии всички интензивности, които има федерацията по баскетбол. За страдание тимът на Хасково 2012 отхвърли да взе участие в планувания мач за Суперкупата при дамите, тъй като са на прекомерно ранен стадий от подготовката си. Казвам това с голямо страдание, тъй като беше хубаво да имаме и подобен мач, само че се надяваме следващата година да успеем да изпълним и тази концепция. Ще стартираме с баскетболен фестивал по мини баскет. Предвиден е и мач на Ветерани против Журналисти. Вече са ясни имената на някои ветерани, които ще вземат участие в този дуел - Георги Младенов, Тодор Стойков, Бойко Младенов, Ивайло Равуцов и други - все имена, които дават обещание доста устойчиво показване. Очакваме публицистите да се показват също мощно и да се подсилят с изненадващи участници. Искаме да създадем същински празник на баскетбола и да представим безусловно всичко в границите на един и всички, които обичат баскетбола и се интересуват, да останат един през целия ден в зала " Универсиада ", съобщи Иван Ценов, изпълнителен вицепрезидент на БФБаскетбол

Снимка: Емона Цончва, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР