За първи път в историята Apple изпреварва Samsung и доставя

...
За първи път в историята Apple изпреварва Samsung и доставя
Коментари Харесай

Apple изпревари Samsung в глобалните доставки на смартфони за първи път

За първи път в историята Apple изпреварва Samsung и доставя най-вече смарт телефони в границите на година, демонстрират данните на International Data Corporation (IDC) за тримесечното следене на мобилните телефони в международен мащаб.

Въпреки че IDC предизвестява, че данните ѝ са предварителни и могат да се трансформират, втора организация за пазарни разбори, Canalys, също рапортува, че Apple заема първото място за 2023 година, показва The Verge.

Според тях общият брой на доставките на Apple е 234,6 милиона, спрямо 226,6 милиона за Samsung. Xiaomi, Oppo и Transsion допълват челната петица със надлежно 145,9, 103,1 и 94,9 милиона.

IDC отбелязва, че последният път, когато Samsung не е бил на върха на годишната ранглиста, е бил преди 13 години през 2010 година Тогава Apple даже не е участвала в челната петица.

Вместо това преди всичко е била Nokia, на второ - Samsung, на трето - LG Electronics, на четвърто - ZTE, а на пето - Research in Motion (производителите на BlackBerry).

Ако имате потребност от доказателство, че 13 години са дълъг интервал от време в промишлеността на смарт телефоните, този лист с компании е точно това, отбелязва The Verge.

" Apple освен е единственият състезател в Топ 3, който демонстрира позитивен годишен растеж, само че и за първи път в историята си заема годишното място номер 1 ", споделя Набила Попал, шеф на отдела за изследвания на IDC.

" Непрекъснатият триумф и резистентност на Apple значително се дължат на възходящата наклонност на премиум устройствата, които към този момент съставляват над 20% от пазара, подхранвана от нападателните предложения за подмяна и проектите за безлихвено финансиране ", прибавя Попал.

Въпреки че Apple е изиграла основна роля за свалянето на Samsung от първото място, компанията също по този начин е имала мощна конкуренция от страна на други производители на Android като Huawei, OnePlus, Honor и Гугъл, съгласно IDC.

Не единствено Samsung е под напън от тези компании. Canalys отбелязва, че " подобряващата се мощ " на Huawei също може да бъде проблем за растежа на Apple на китайския пазар.

Миналата година се появиха известия, че Huawei е съумяла да преодолее американските наказания и да вгради модернизиран 7 nm процесор от китайския производител на чипове Semiconductor Manufacturing International Corp. (SMIC) в своя смарт телефон Mate 60 Pro.

Въпреки че общите доставки на смарт телефони са намалели с 3,2% през 2023 година по отношение на миналата година, има признаци, че пазарът може би се възвръща от скорошния си спад.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР