За първи път в Европа бюлетините след края на изборния

...
За първи път в Европа бюлетините след края на изборния
Коментари Харесай

Министър Тодоров: За първи път в Европа бюлетините ще се броят на живо у нас

За първи път в Европа бюлетините след края на изборния ден ще се броят онлайн и това е голямо предизвикателство, сподели министърът. Такава процедура има единствено в Русия, а в Европа е казус, добави той.
Прочетете още
„ Без огромните телекоми, които обезпечават интернет съгласуваност, няма по какъв начин да се оправим. Те са показали свои карти на покритие на територията и популацията на страната. Не всички СИК ще могат да предават лайв този развой по видеонаблюдение и видеозаснемане заради неналичието на интернет, само че за сметка на това ще бъде изработен запис, тъй че в последващите дни да може всеки един заинтригуван да следи хронологията по преброяване на бюлетините ”, изясни Георги Тодоров. Той съобщи, че до 20 хиляди души ще могат да гледат в действително време броенето на бюлетини. Все още обаче не е ясно какви тъкмо ще са устройствата, които ще снимат процеса. 

Обществената поръчка ще завърши на 13-и март. Тя планува 12 хиляди устройства. След като дойдат, добави министърът, всяко едно от тях ще бъде прегледано и заредено. Тестовият интервал ще е към 12-13 дни и в случай че се наложи, ще се работи непрекъснато, безапелационен беше Тодоров пред Нова. 

„ Законът би трябвало да се извършва, а не да се пояснява ”. Така отрасловият министър отговори на въпроса оправдана ли е инвестицията за електронните устройства, в случай, че те даже няма да са съображение за вероятно оборване на вота.

Георги Тодоров разяснява и новото приложение в опазването на здравето, което разрешава на лекарите да издават предписания от мобилно устройство. „ Това е още една стъпка в посока електронно опазване на здравето ”, разяснява той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР