За първи път в бюджета на София, по наше предложение,

...
За първи път в бюджета на София, по наше предложение,
Коментари Харесай

Борис Бонев: В бюджета на София предлагаме средства за довършването на паркинга при метростанция „Сливница“

За първи път в бюджета на София, по наше предложение, има отделени средства за довършването на паркинга при метростанция " Сливница ". Това заяви пред публицисти общинският консултант от ПП-ДБ Борис Бонев. 

" Тук, наоколо до входа за метростанция " Сливница ", се намира незавършен повече от 20 години паркинг, който би трябвало да бъде буферен за всички тези хора, които желаят да употребяват метрото, с цел да не навлизат с колите си в центъра на града ", изясни Бонев.

По думите му, с цел да може всички тези коли, " тази ужасна градска среда от тиня и отпадъци ", да бъде прекратена, а колите да намерят своето място в паркинга, зелените площи да бъдат зелени площи и за всички да има една естествена градска среда, са планувани средства в бюджета на София за тази година. 

Общинският консултант от ПП-ДБ-СС уточни, че едни от най-основните проблеми на София са дефицитът тук-там за паркиране, за който е залегнало финансиране на два буферни паркинга и над 20 паркинга в кварталите. " Друг проблем е  потребността от по-голяма инвестиция в кварталите, като се планувани средства и за отчуждаване на зелени площи, както и реорганизация на междублоковите пространства, и изглаждане на квартална инфраструктура ", уточни Бонев. " Това е бюджет, който адресира същинските проблеми на софиянци, не е съвършен, само че ще сложи основата градът да се промени радикално ", счита общинският консултант. 

" Когато този бюджет беше изготвян, направихме деликатен разбор на предизборните обещания на останалите партии, сподели Бонев и добави, че в него могат да се открият доста огромна част от тях. Има и положителни планове, които не престават от предишното ръководство ", добави Бонев.

Той изрази вяра, че ще получат поддръжка от Общинския съвет, а не политически мнения. Бонев прикани партиите в Столичния общински съвет да проявят отговорност, която националните водачи не съумяха да проявят.

По думите му, в случай че страната ще върви към политическа тежка рецесия, най-безотговорното, което може да се направи, е нейното икономическо и културно сърце - столицата, също да бъде хвърлена в рецесия. 

Общинският консултант от ПП-ДБ-СС Бойко Димитров разяснява, че този бюджет освен подсигурява инфраструктурата в града, само че и е в грижа за хората. Димитров означи, че в него са планувани рекордни вложения за обучение, 111 млн. лева за продължение на планове и вложения за нови детски градини и учебни заведения. " Наред с това от Министерството на образованието се обезпечават в допълнение 56 млн., към които Столичната община ще добави още 47 млн. лева Така над 200 млн. лева ще бъдат вложени за просветителната инфраструктура ", изясни Димитров.

" Културата също е с увеличени средства, сподели общинският консултант, който изясни, че са заложени освен 15% нарастване на заплатите в бранша, само че и средствата за прехрана. Друго значимо перо е грижата за градския превоз, рекордни са вложенията и в инфраструктура - 200 млн. лева за продължение на метрото, както и за реорганизация на железопътните линии, и за закупуване на нови метровлакове ", сподели Димитров.

По думите му основен фокус е и така наречен цивилен бюджет, който няма да бъде централен, а разпределен по всички региони. " Предвиждаме 200 хиляди лева във всеки регион, които жителите ще могат да изберат с гласоподаване, и още 500 хиляди лв. за план, който е общоградски и ще бъде определен от жителите на всички региони ", изясни Димитров. 

Общинският консултант от групата на ПП-ДБ-СС и заместник-председател на комисията по околна среда и водите Емилия Ангелова уточни, че все още се дават 320 млн. лева за действия, свързани с почистването и озеленяването на града, а в този бюджет от ПП-ДБ-СС оферират те да се увличат с 10%. Според Ангелова казусът с чистотата в София е от доста години, по тази причина оферират нарастване с 1 млн. и 200 хиляди лева за надзор. " С 5 млн. лв. усилваме бюджета за предприятието за боклуци, с които се надяваме да вдигнем качеството на крайния артикул и да избегнем това ужасяващо депониране ", съобщи още Ангелова.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР