За първи път в България стартира магистърска програма Интелектуална собственост

...
За първи път в България стартира магистърска програма Интелектуална собственост
Коментари Харесай

Стопанският факултет открива първа магистърска програма в партньорство с Европейското патентно ведомство

За първи път в България започва магистърска стратегия „ Интелектуална благосъстоятелност и софтуерен трансфер “ на британски език (Intellectual Property and Technology Transfer), създадена от Стопанския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ взаимно с Европейското патентно ведомство. Програмата дава профилирани познания, експертиза и процедура както за европейската система, по този начин и за прецедената правна система.

Водещи лектори от Европейското патентно ведомство (EPO), Световната организация по интелектуална благосъстоятелност (WIPO), Американското патентно ведомство (USPTO) и други задгранични университети ще показват своите процедура и експертиза. Те ще показват знанията си в региона на изобретенията, комерсиалните марки, промишления дизайн, комерсиалната загадка, лицензирането, оценката на интелектуалната благосъстоятелност, софтуерния трансфер, спиноф и стартъп фирмите, нелоялната конкуренция, подправените артикули, авторските права и обвързваните с тях промишлености.

Обучението в магистърската стратегия е двусеместриално, организира се на британски език и е в хибриден формат. Дипломантите получават европейска тапия и документ от партньорските организации за приключено образование със специализация „ Мениджър по интелектуална благосъстоятелност и трансфер на технологии “.

За сполучливо приключилите, магистърската стратегия дава спомагателна опция за кариерно развиване посредством едногодишен стаж в Европейското патентно ведомство или в Службата на Европейски Съюз по интелектуална благосъстоятелност, който е напълно финансиран от една от двете организации. Магистърската стратегия е с разгласен банкет за академичната 2023 - 2024 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР