За първи път в България и във Велико Търново гостуват

...
За първи път в България и във Велико Търново гостуват
Коментари Харесай

Велико Търново показва у нас шедьоври на Салвадор Дали

За първи път в България и във Велико Търново гостуват истински произведения на Салвадор Дали, Кес ван Донген, Пол-Емил Бекат, Рокуел Кент и ФедерикоФелини. Изложбата " Казанова – мит в огледалото на образното изкуство " е подредена в обновената Художествена изложба " Борис Денев " и събира близо 80 произведения на най-големите и международно приети майстори в жанра през XX век. Тя е разполагаем на посетителите на културния център в продължение на три месеца – до 17 август, оповестяват от Общината.

Експозицията бе публично през вчерашния ден /17 май/ от заместник-кмета Нейко Генчев, шефа на галерията Мартин Митев и куратора и съпритежател на скъпата сбирка Василий Кесаури.

Изложбата е гостувала в редица фамозни международни музеи, университети, библиотеки и културни средища. В старопрестолния град събитието е проведено и продуцирано от ХГ " Борис Денев ", Община Велико Търново и Art Expo SIA (Латвия), организира се под патронажа на кмета Даниел Панов.

Заместник-кметът Нейко Генчев показа, че гостуването на изложбата потвърждава смисъла на огромния план за изцяло възобновяване на художествената изложба и развиването и като актуален център за изкуства, публичен и културен живот. Събитието е единствено началото от поредност от прояви през цялата година, уточни още той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР