За първи път в България е засечен британски вариант на

...
За първи път в България е засечен британски вариант на
Коментари Харесай

Мутация на британския вариант на COVID-19 плъзна у нас, по-з...

За първи път в България е засечен английски вид на ковид с разновидност като при бразилския. Това заяви пред Българска национална телевизия шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

Новият вид не е по-опасен, само че е по-заразен, изясни проф. Кантарджиев.

За момента разновидността е засечен единствено при възрастен мъж от София, който е боледувал в края на април и е умрял, оповестяват още от Националния център по заразни и паразитни заболявания.

361 са новите случаи на ковид у нас или 3,3 % от направените малко над 11 хиляди теста за последното денонощие, демонстрират данните на Единния информативен портал към среднощ. Най-много са новозаразените в София- 63, следват областите Пловдив -27, Варна - 25 и Благоевград - 24.

Междувременно през днешния ден стана ясно, че Националният действен щаб за битка с ковид не действа все още. В известие до медиите от държавната пресслужба напомнят, че откакто на 15 април Националният действен щаб бе разформирован, не е издавана следваща заповед за възобновяване му.

Щабът беше основан със заповед на Бойко Борисов при започване на пандемията през февруари предходната година и имаше за цел да провежда и координира дейностите на способените държавни органи по отношение на оповестената от Световната здравна организация неотложност за публичното здраве от интернационално значение във връзка с болестта Covid-19.

На 18 април т.г. министър председателят в оставка Бойко Борисов разпореди на министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов активността на НОЩ да бъде възобновена, до момента в който бъде определено ново държавно управление.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР