За първи път в 52-годишната си история курортният комплекс Албена“

...
За първи път в 52-годишната си история курортният комплекс Албена“
Коментари Харесай

За първи път в историята си: Курортът Албена отчете загуба

За първи път в 52-годишната си история курортният комплекс " Албена “ завършва летния сезон на загуба. Реализираните нощувки в комплекса са едвам 365 000 - при 1.5 милиона предходната година, заяви Радио Варна.
Само от непристигнали немските туристи курортът е изгубил към 6 милиона лв. предстоящи доходи. Най-големият удар пристигна, когато Германия разгласи Добричка област за рискова зона поради растежа на инфектирани с ковид.
 Заради ковид: Между 70% и 90% спад на задграничните туристи у нас Заради ковид: Между 70% и 90% спад на задграничните туристи у нас
Спад от 70% до 90% на непознатите туристи през това лято регистрират хотелиери и туроператори. Най-сериозната им липса се е усетила в огромните...
Българското държавно управление не съумя да реагира стремително и да изясни, че нарастването на случаите в региона се дължи единствено на изолирани обществени домове за възрастни хора и че по курортите на Северното Черноморие вирус няма.
На процедура в " Албена " същински сезон е имало единствено през август. И даже тогава максимумът, който е бил доближат, е бил от 7 000 туристи, при двойно по-голям потенциал на легловата база, показва Радио Варна.
Държавата би трябвало да концентрира вниманието си върху област Добрич, в чиято територия е над една трета от Черноморското крайбрежие, и да поправи грешките, които доведоха до оповестяването й като рискова зона, разяснява изпълнителният шеф на курорта Красимир Станев.
Като извънредно потребна дефинира Красимир Станев мярката 60/40, с помощта на която до края на годината курортът ще получи подкрепяне от към 4 милиона лв.. Според него обслужващият личен състав в курортните комплекси би трябвало също да бъде включен в рисковите специалности от първа линия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР