За първи път у нас ще се предлага обучение Сигурност

...
За първи път у нас ще се предлага обучение Сигурност
Коментари Харесай

Израелски киберспец идва за IoT Adventure Forum 2018

За първи път у нас ще се предлага образование „ Сигурност на IoT “

Давид Шифман, шеф „ Киберсигурност “ в израелската компания за образования ХакерЮ, ще бъде един от водещите лектори на идния IoT Adventure Forum 2018, който ще се организира на 15 май в хотел Новотел София

Израелският киберспец Давид Шифман ще бъде един от водещите лектори на IoT Adventure Forum 2018, който ще се организира на 15 май в хотел „ Новотел София “, оповестиха уредниците.

Шифман е шеф „ Киберсигурност “ в компанията за образования ХакерЮ (HackerU). Той ще опише кои са най-разпространените закани за сигурността при интернет на нещата (IoT), кои умни устройства са най-честа цел на киберпрестъпниците и какви способи и уязвимости употребяват хакерите, с цел да обхванат в тях. Шифман ще показва и няколко сюжета за реакция при хакерски атаки.

По време на форума Международната академия за образование по киберразследвания ще разгласи партньорството си с израелската компания ХакерЮ, с помощта на което академията ще разшири портфолиото си с нови сертифицирани образования.

За първи път в България ще се предлага профилирано образование „ Сигурност на IoT “, посредством което софтуерните инженери и експертите по интернет на нещата ще придобият познания по какъв начин да разпознават и ръководят уязвимости на разнообразни равнища – хардуер, програмен продукт и приложения. Академията ще предлага и профилирани курсове за сигурност при програмиране на Java,.Net, Android и iOS.

IoT Adventure Forum 2018 се провежда от Международната академия за образование по киберразследвания, в съдействие с Райт Имидж. На форума се чакат топ лектори и IoT стратези от Amazon, IOTA, IDC, HackerU, VMWare, Microsoft, HPE, АББ България, Bosch, Unimasters Logistics, Navigato и други, които ще показват най-актуалните трендове при интернет на нещата в разнообразни области – интелигентен превоз и градове, създаване на IoT, обвързвана промишленост, IoT за потребителите, нововъведения и технологии и сигурност и отбрана на персоналните данни.

До 30 април е отворена и регистрацията за планове и стартъпи в първия по рода си конкурс IoT Adventure Awards 2018. В състезанието могат да вземат участие организации от обществения и частния бранш, които внедряват Интернет на нещата, компании, които създават IoT решения за крайни консуматори и IoT стартъпи. Те ще мерят сили в пет категории:

Регистрацията за състезанието и за форума се прави на уеб страницата на IoT Adventure Forum 2018. Експертен съвет, състоящ се от IoT стратези, ще прави оценка кандидатстващите проекти/продукти/стартъпи и ще разгласи спечелилите по време на публична гала, която ще се организира на 15 май като част от IoT Adventure Forum 2018.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР