За първи път тази година от Системата ни убива“ влизат

...
За първи път тази година от Системата ни убива“ влизат
Коментари Харесай

Адвокат Добромира Полименова – майката със свръхсила, която ще се бори за достойния живот на децата с увреждания

За първи път тази година от „ Системата ни убива “ влизат в политиката като гражданска квота в партията на Мая Манолова „ Изправи се, България “, Добромира Полименова е една от тях

Да си мощна жена с мъжки темперамент, да се бориш с тежки тествания и да се изправиш след най-големия удар за една майка – загубата на дете, да продължиш да живееш, да работиш и да се стремиш да помагаш на хора като теб. Да намериш свръхсилата да продължиш, макар болката и неналичието на поддръжка. Това е юрист Добромира Полименова – лидерът на листата на „ Изправи се, България “ за Бургас. Тя е родена и израснала в морския град, има 25 години юридически стаж и управлява сполучливо своята адвокатска адвокатска фирма, която има офиси в Бургас и София. В началото на кариерата си е работила като юрист в държавни администрации, а по-късно и в частния бранш. Втори мандат е член на Адвокатския съвет на Бургаската адвокатска гилдия и дълготраен пратеник на Общите събрания на Адвокатурата в страната. Била е ръководител на Училищното настоятелство на ОУ „ Братя Миладинови “ в Бургас, както и ръководител на Обществения съвет на ПГРЕ " Г. С. Раковски " в Бургас, Учредител и член на Сдружения на фамилии на деца с увреждания.

В продължение на години тя дава късмет на младежи, приключили право, само че без стаж по специалността, да бъдат обучавани в адвокатската й адвокатска фирма по програмата „ Младежка претовареност “. Казва, че това е било доста скъпо за нея, тъй като юридическото обучение не дава задоволителна подготовка на младите адвокати за действителна работа на терен.

Адвокат Добромира Полименова е приключила „ Право “ в България, има и висше инженерно обучение. Двете специалности е приключила редом. Инженерното й обучение е в компетентност „ Електроенергетика “. За разлика от доста хора, които разясняват проблемите в енергетиката, тя е работила като основен юрист в топлоелектрическата централа на територията на рафинерията в Бургас – „ Лукойл сила и газ България “. Адвокат Полименова е осведомена в елементи с проблемите и работата на топлофикациите и топлоелектрическите централи.
 Адвокат Добромира Полименова дружно с водача Мая Манолова и претендентите на откриването на акцията в Бургас
Основната причина да се включи в изборите обаче е това, че тя е една от майките от „ Системата ни убива “. Те за първи път са на избори и имат потребност от действителна поддръжка. Тя самата е майка на дете, което се ражда с увреждане, в резултат на лекарска неточност. Добромира Полименова споделя, че дълги години е страняла от политиката. „ Майките от „ Системата ни убива “ са борбени и изстрадали дами. Хора като тях, фамилиите с деца с увреждания, деца със специфични потребности, възрастните и обществено слаби хора, родителите, отглеждащи сами децата си, „ работещите небогати “, имат потребност от някой, който да мисли за тях и да пази ползите им в Народното събрание “, счита тя.

За първи път тази година от „ Системата ни убива “ влизат в политиката като гражданска квота в партията на Мая Манолова „ Изправи се, България “. „ Мая Манолова постоянно ни е подкрепяла в митингите и идеите ни. Тя ни даде опция да участваме в листите, без да слага условия и да дефинира това, което ще приказваме и желаеме, без да постанова цензура или да употребява по недобър метод нашите дейности, митингите и задачите, които желаеме да реализираме “, споделя Полименова.

Тя е безапелационна, че е поела отговорността да бъде лидер на листата на „ Изправи се, България “, тъй като хората чакат не просто предизборни обещания, а действителни дейности и резултати.
 Основната причина да се включи в изборите е това, че юрист Добромира Полименова е една от майките от „ Системата ни убива “
„ От „ Изправи се, България “ бяхме единствените, които оспорихме решението на КЕВР за фрапантно повишаване от 1 август 2022 година с близо 60%  на цената на водата за бургазлии. Това е най-голямото покачване на цена на вода и е пряк удар както по популацията, по този начин и по бизнеса и туризма. Подписката и гражданското неодобрение, проведени от „ Изправи се, България “ пред ВиК-Бургас, доведоха до сезиране на Върховна прокуратура, като сега има действителни късмет решението на КЕВР да бъде анулирано “, споделя още тя.

 Адвокат Полименова обърна внимание, че за високите сметки на водата отговорност носи и Общинският съвет на Бургас, който утвърди бизнес-плана и надлежно нарастването на цените на ВиК услугите. Съгласно този проект цената на водата ще се усили от 2,761 лв/куб.м. на 5,19 лв/куб.м. или нарастване със 139,07 %, без да бъдат понижени общите загуби във водоснабдителната система, които са оставени на равнищата от 2015 година

Друго значимо, съгласно нея, е да се помогне на хората, които ще бъдат затруднени да изкарат идната зима. Разумна мярка за това е таван на цените на 8 съществени хранителни артикули от дребната потребителска кошница, което ще даде опция на хората да не гладуват през зимата. Също по този начин и фиксиране на цената на бензина и дизела до 2.50 лв. с решение на Народното събрание. Цените на горивата и газта се усилват спекулативно, като избрани компании натрупат милиарди на гърба на хората. счита лидерът на листата на „ Изправи се, България “.

Партията планува и приемането на Закон за частния банкрут, както и други закони, даващи по-добра отбрана на хората от колекторските компании, частните правосъдни реализатори, ограничение свръхправомощията на банките и компаниите за бързи заеми. „ Целта ни е да сложим завършек на дълговото иго. Хората би трябвало да бъдат предпазени в доста по-голяма степен, в сравнение с са сега “, безапелационна е юрист Полименова.

Тя се надява хората да гласоподават за партии, които са покрай елементарните хора и техните проблеми.
 Заедно с Мая Манолова на откриването на кампаниятаа в Бургас
За сина си Добромира Полименова приказва мъчно и непрестанно я връхлитат страстите, макар годините, които са изтекли от загубата. Малко след раждането на второто й дете, което е с увреждания, бащата я изоставя. Оттам нататък тя се оправя сама с грижата за себе си и двете деца. И до ден-днешен бащата не знае къде е заровен синът му. „ Минала съм през всички компликации за фамилиите и околните на заболели деца и такива със специфични потребности. След 12 години битка, изгубих тази борба и не съумях да спася сина си, без значение от всичките си старания. Бургаските лекари даваха на сина ми няколко месеца живот, а в София – 2-3 години, а той остана с нас 12 години, с помощта на напъните ми, на фамилията ми и на помощта на екипа на Второ детско поделение в УМБАЛ-Бургас – лекарите и медицинският личен състав там правеха всичко допустимо, с цел да оказват помощ “, споделя майката.

Какво, съгласно нея, е належащо да се промени, с цел да поддържа страната децата с увреждания и техните фамилии?

„ Необходими са законодателни промени, в това число в Закона за персоналната помощ. Да се помогне на фамилиите да не изоставят децата си, а когато родителите си отидат от този свят, да има кой да се грижи за тези деца. Дори и навършили 18 години, те не могат независимо да съществуват и да обслужват себе си.  Да не приказваме за усложненията в социализацията и приемането в обществото на децата със специфични потребности.

В момента на бедните фамилии страната заплаща доста по-малко средства, с цел да се грижат за личните си деца, в сравнение с професионални приемни фамилии, за някои от които това е просто бизнес. Така първите изоставят децата си, а по-късно страната заплаща в пъти повече на приемните родители да отгледат същите тези деца. За мен е недопустимо да откъсват едни от други братя и сестри, като ги пращат в разнообразни приемни фамилии “, споделя тя.

Демографската рецесия и невъзможността на младите българи без терзания да раждат и отглеждат децата си, е различен проблем съгласно нея. Българите са най-бързо изчезващата в света нация. Говори се за тази рецесия, само че действителни ограничения не се подхващат, споделя Полименова.
 Кандидатите за народни представители внасят листата в РИК-Бургас
Според нея, фамилиите на работещите българи би трябвало да бъдат подпомагани при раждането на деца, както и да се погрижим те да останат в България – да имат работни места и почтено заплащане. По-голяма би трябвало да бъде и грижата за родителите, които сами отглеждат децата си в изискванията на рецесия с една заплата, безапелационна е тя.

„ За мен е неприемлива наклонността младите лекари, да вземем за пример, да приключват тук и да напущат страната ни в посока Западна Европа. Не им сътворяваме естествени условия да останат тук, по тази причина към този момент усещаме неналичието на медицински личен състав в България. Здравето и образованието на нашите деца са съществени и в случай че не се погрижим за тях, сами водим страната си към недобро бъдеще “, споделя Добромира Полименова.

По думите й, същото се отнася и за правосъдната система – това е персонално моя болежка, както и на доста адвокати. „ Ако се „ оправи “ правосъдната система, тя ще „ оправи “ всички останали. “. Ако няма ефикасна наказуемост за закононарушенията, действително няма закони, тъй като те на процедура не се ползват, споделя опитният правист.

Лична нейна болежка е и това да вижда следващите потърпевши от наводнения хора. „ Трябва да се вземат съответни ограничения, с цел да не се случва това повече. Да се обезпечи задоволително техника, хора, една организация, която да дава отговор за това. В момента  поддържането на реките, язовирите, ВЕИ-ата, изсичането на горите и други фактори са обвързване на доста държавни администрации, които са групово безотговорни. Когато хората пострадат, отговорни няма.  Например, от наводнението в село Бисер през 2012 година минаха 10 години. Виновни за вредите и жертвите към момента няма. Не може хората да разчитат главно на помощта на доброволци. Това е прелестно, демонстрира, че българите сме положителни, само че страната би трябвало да работи съответно и да оказва помощ на потърпевшите. Как може да се дават единствено по 375 лева на семейство изгубило цялото си имущество и дом? “, пита Добромира Полименова.

Тя разяснява и обстоятелството, че държавната ни граница е врата в полето. „ Трябва да се подхващат ограничения за големия проблем с мигрантите, с цел да имаме успокоение и сигурност в домовете си. Нелегални тълпи минават границата ни, да убиват служители на реда, унищожават Странджа, а българи живеят в неустановеност “, безапелационна е тя.
 Извън правосъдната зала и предизборната акция адв. Полименова е създател. Това е кадър от откриването на нейна независима изложба
А коя е Добромира Полименова, когато смъкна тогата и не организира предизборните срещи в района?

Тя е създател, обича да рисува и това е методът й да остане уединено със себе си и да прояви своята вътрешна сила. Добромира Полименова е взела участие в няколко изложения и има корица на книга – първото издание на „ Темида и Пегас “, с прозаичност и лирика на бургаски адвокати.

„ Сред юристите има доста надарени хора, които рисуват, пишат прозаичност и лирика, пеят, свирят, измежду нас има и доста положителни спортисти. Нашата концепция беше да съберем това творчество и да създадем национално издание “, споделя лидерът на листата на „ Изправи се, България “ за Бургас Добромира Полименова.

За да подкрепите лидера на листата на „ Изправи се, България “ – юрист Добромира Полименова, гласувайте с номер 17 на 2 октомври.
 Корицата на сборника " Темида и Пегас "
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР