За първи път тази година, голямо количество прах от Сахара

...
За първи път тази година, голямо количество прах от Сахара
Коментари Харесай

Голямо количество прах от Сахара е засечено над Европа

За първи път тази година, огромно количество прахуляк от Сахара е засечено над Европа и частици могат да доближат централните и източните елементи на континента още в идващите няколко дни, съобщи ДПА, като цитира Европейската работа за климатичните промени " Коперник ".

Прахът от Сахара може да има влияние върху човешкото здраве и енергийния бранш, се прибавя още в изказването. 
Например, алергиите могат да се обострят. Праховите частици в атмосферата също могат да повлияят на генерирането на слънчева сила.

Според експертите от " Коперник " прахът е от Северна Африка и към този момент е достигнал Иберийския полуостров , откъдето ще се насочи към Франция

" Типичното влияние е алено или оранжево небе, само че има и капацитет да въздейства върху качеството на въздуха в ниските пластове, изключително в Португалия и Испания ", споделя водещият академик от " Коперник " Марк Парингтън.

Услугата за наблюдаване на атмосферата е един от съставените елементи на програмата " Коперник ". Наред с други неща, тя дава данни за атмосферата, океаните, земята, смяната на климата, сигурността и енергетиката, получени от сателитни изображения. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР