За първи път София ще бъде домакин на международно изложение

...
За първи път София ще бъде домакин на международно изложение
Коментари Харесай

„Sofia Art Fair“ - София ще е домакин на първото международно изложение за съвременно изкуство

За първи път София ще бъде хазаин на интернационално ревю за модерно изкуство, в границите на което ще бъдат показани галерии и художници от България и Европа.

„ Sofia Art Fair “ ще се организира в иновационен конгрес „ Джон Атанасов “ в София Тех Парк от 3 октомври до 6 октомври 2024 година и ще сплоти художници, галерии, колекционери, представители на бизнеса от разнообразни страни и интернационалната професионална общественост.

В рамките на три дни посетителите на ревюто ще имат опция да се срещнат с творчеството на настоящи модерни художници, както и с разнообразието и трендовете в най-новото изкуство.

Програмата от съпътстващи събития ще сложи на фокус тематики като изкуствения разсъдък и виртуалната действителност, хоризонтите и провокациите, които технологията разкрива пред създателите и културата като цяло.



Предвидени са специфични кураторски обиколки, които ще срещнат от близко гостите с творбите на участниците, срещи с създатели, както и богата съпътстваща стратегия с изявени посетители от страната и Европа.

Така „ Sofia Art Fair “ ще се трансформира в платформа за значими срещи, основаване на персонални и професионални контакти, а най- изкушените ще могат да закупят творби с колекционерска и капиталова стойност.

В централното изложбено пространство галерии от България и Европа ще покажат творби на определени създатели.

Паралелно, в границите на форума, ще се осъществя галерия на млади български модерни художници, чието присъединяване в самодейността е безплатно.

Всички галерии и създатели ще бъдат селектирани от интернационално жури от куратори и изкуствоведи.

То се състои от: Радослав Механджийски (изкуствовед и куратор), Теодора Константинова (изкуствовед и куратор), Йохан Густавсон (куратор, Нидерландия), Мартина Йорданова (куратор) и Нина Гшайдер (изкуствовед и колекционер, Австрия).



Консултанти на плана са: Снежана Кръстева (куратор), Мария Василева (изкуствовед и куратор), Христина Бобокова (изкуствовед и арт мениджър), Николай Неделчев (колекционер), Франц Ийм (колекционер, осигурител на изкуство, Австрия), Симона Кръстева.

Всичко за Sofia Art Fair може да следите в уеб страницата, както и в обществените мрежи на събитието – и.

Булевард България е медиен сътрудник на събитието.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР