За първи път след пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна

...
За първи път след пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна
Коментари Харесай

Отвътре на внимателно режисираната пресконференция на Владимир Путин

" За първи път след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна съм поканен на събитие в Кремъл. Намирам се в една стая с Владимир Путин.

И още 600 души...

В изложбена зала против Кремъл, в особено издигнато телевизионно студио, изпълнено с видеоекрани, съветските публицисти - и някои задгранични репортери - следят по какъв начин Владимир Путин организира конференция за края на годината, съчетана с телевизионно включване. Той дава отговор на въпроси на представители на обществеността и на определени медии ".

Това споделя английският публицист в Би Би Си Стив Розенберг. Той е и сътрудник на Би Би Си в Москва съвсем без спиране от 2003 година насам.

Руски дронове нарушиха въздушното пространство на Румъния, НАТО подвигна изтребители във въздуха

Не можете да пропуснете зрелищното събитие - т.е., в случай че сте в Русия и имате включен тв приемник. Програмата се излъчва онлайн от всички съществени съветски телевизионни канали.

Нарича се " Резултатите от годината с Владимир Путин ". На процедура това е светът съгласно Владимир Путин. Свят, в който водачът на Кремъл е прав за безусловно всичко.

" Научих се да дефинирам кое е най-важното и по-късно да върша всичко, с цел да реализира тези цели, без да обръщам внимание на маловажното ", споделя Путин.

 Пресконференция на Владимир Путин Снимка: EPA

Военните му цели не са се трансформирали. Водещият му задава въпрос, изпратен от фен. Въпросът е за " специфичната военна интервенция " на Русия в Украйна: " Кога ще има мир? "

" Когато реализираме задачите си ", дава отговор президентът на Русия.

Той е бил президент по-дълго време, от който и да е различен властник на Русия след Йосиф Сталин

Миналата година по това време Владимир Путин беше подложен на мощен напън. Неговата " специфична интервенция " се беше объркала съществено.

По самопризнание на самия Кремъл съветската войска беше понесла " обилни " загуби. Украйна си връщаше окупираните от Русия територии - обстановката принуди съветския президент да предприеме " частична готовност ", като прикани стотици хиляди съветски мъже да се бият в Украйна.

Снимка: EPA

Затова не е изненада, че Кремъл анулира миналогодишния телефонен диалог с Путин и конференцията в края на годината, които нормално са две обособени събития.

Превъртете една година напред. Руските управляващи усещат възходящата отмалялост от войната в Европа и Съединени американски щати, а контраофанзивата на Украйна не съумя да окаже въздействието, на което Киев се надяваше.

169 372 военнослужещи ще попълнят бойната мощ

Владимир Путин звучи все по-уверено във връзка с обстановката на бойното поле.

" Практически по цялата линия на прикосновение нашите въоръжени сили, меко казано, усъвършенстват ситуацията си ", споделя президентът.

Снимка: EPA

Телефонната част на предаването има за цел да увеличи известността му преди президентските избори през март идната година.

До края на годината икономическият напредък на Русия ще надвиши 3%, уточни той

Във видеопослание съветски пенсионерка се оплаква от повишението на цената на яйцата.

" Любимият ми президент. Моля, повлияйте на обстановката ", споделя дамата.

Отвръщам взор от президента и поглеждам към великански екран, на който се демонстрират текстови известия, изпратени от феновете. Те са увлекателно четиво.

Има доста похвали за Путин .

" Как да създадем по този начин, че Путин да живее постоянно? " - гласи едно от посланията.

" Силен Путин е мощна Русия " – гласи друго.

Но има и сериозни мнения : " Иска ли Путин да постави завършек на войната? "

" Владимир Владимирович, прекомерно дълго сте на работа ".

" Кога ще се смени властта в Русия? "

" Бихте ли ми споделили по какъв начин да мина към Русия, която виждаме тук по малкия екран? "

Снимка: EPA

Нито една от тези рецензии не е отправена към президента по време на предаването или прочетена в ефир. Едва ли е изненадващо. Тази телевизионна приказност има за цел да разпространява Путин, а не да слага под подозрение работата му.

Това ще бъде третото му пътешестване в чужбина от март до момента

Но фактът, че те са стигнали до видеоекрана, подсказва, че Кремъл най-малко изпитва потребност да намекне за съществуването на разнообразни гледни точки, без да им придава прекомерно огромна значимост.

Четиричасовият маратон е деликатно режисиран. Може и да съм поканен, само че президентът няма да отговори на нито един от въпросите ми.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР