За първи път шотландец ще играе в елитното българско първенство

...
За първи път шотландец ще играе в елитното българско първенство
Коментари Харесай

Марк Макгивърн: Ще се боря за максимални резултати с Левски

За първи път шотландец ще играе в елитното българско състезание по волейбол. Ръководството на „ Левски София” подписа контракт за 1 година с някогашния национал на Шотландия и Англия Марк Макгивърн. 198-сантиметровият център към този момент се причисли към подготовката на „ сините” и ще бъде картотекиран за Суперлигата и европейските клубни шампионати.

Президентът и старши треньор на „ Левски София” Владимир Николов познава чудесно качествата на 35-годишния шотландец. Двамата играха дружно във френския „ Лион”, Макгивърн даже бе измежду участниците в бенефиса на именития ни играч.

Марк не крие ентусиазма си от обстоятелството, че още веднъж ще работи с Николов. Той даде и първото си изявление за уеб страницата и фейсбук страницата на „ Левски София”.
- Марк, добре пристигнал в България и в „ Левски София”. Как се стигна до прехвърлянето ти тук?
- Благодаря! Честно казано, към този момент бях решил да се насоча към придобиване на треньорска подготовка и редом с това да играя в някоя от долните дивизии на Франция. Изведнъж обаче ми звънна Владо Николов с въпроса дали бих показал интерес да дойда за един сезон в България и да играя за неговия тим. Не се замислих кой знае какъв брой, съвсем незабавно одобрих предлагането. За мен е страхотна опция да работя още веднъж с Владо, с който сме играли много време дружно.

- Каква е разликата сред съотборника и треньора Владимир Николов?
- Трудно ми е да кажа след единствено две-три тренировки, само че това, което знам сигурно, е че той постоянно е бил огромен експерт и обича да работи крепко. Освен това можеш елементарно да споделяш с него, да приказваш за всичко. Вярвам, че това няма да се промени и в ролята му на треньор.

- Какви са първите ти усещания от София и от новия ти тим?
- От това, което видях досега, мога да кажа единствено позитивни неща за вашата столица. Нямам самообладание да прегледам града по-обстойно със фамилията си. Иначе момчетата са доста гостоприемни и отзивчиви. Работят старателно като тим и това ми подхожда.

- Какви са цели те ти като играч на „ Левски София”?
- Моята цел постоянно е била една – да се разпределям в тренировките и мачовете и да да се боря за максимума. Винаги е мъчно и сезонът е дълъг, може да се случат доста неща до края му. В нашия тим виждам някои в действителност надарени млади играчи и като цяло се получава добър микс, тъй като има и много опитни. Надявам се и аз да допринеса за израстването на младите и изобщо за цялостното показване на отбора. Мисля, че е изцяло допустимо да реализираме нещо положително в шампионата.

- Знаеш ли нещо за другите тимове в Суперлигата на България?
- За момента – не, само че нямам самообладание да получа повече информация и да стартират мачовете.

Визитка
Дата на раждане: 24.02.1983
Националност: Шотландия
Ръст: 198 см
Позиция: Централен блокировач
Предишни клубове:
2017/2018 Orange (Франция, Pro B)
2012/2017 ASUL Lyon Volley (Франция, Pro B и Pro A)
2010/2012 Avignon Volley-Ball (Франция, Pro B)
2009-2010 Menen (Белгия)
2008-2009 RJR Omniworld (Холандия)
2007-2008 Martinus (Холандия)
2006-2007 Glasgow Ragazzi (Шотландия)
2005-2006 City of Edinburgh (Шотландия)
2002-2005 Team Fife (Шотландия)

С националния тим на Шотландия е взел участие на европейското състезание през 2005, 2007 и 2015 година и на международна подготовка за международното в Полша (2014 г.). През 2012 година Макгивърн играе за тима на Англия на домакинските олимпийски игри в Лондон. Носил е екипа на Англия на европейските шампионати през 2009 и 2013 година, както и на Европейската лига. Като народен играч има над 150 мача.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР