За първи път през 21-и век отборът на Евертън постигна

...
За първи път през 21-и век отборът на Евертън постигна
Коментари Харесай

Евертън победи Ливърпул за първи път през новия век на „Анфийлд”

За първи път през 21-и век тимът на Евертън реализира триумф над градския си противник Ливърпул в следващ мач от кръга в британската Висша лига. Това се случи, откакто „ карамелите” надвиха с 2:0 над настоящия британски първенец, с цел да вземат първи триумф при аудиенция на „ Анфийлд” от 1999-а година. Така Евертън победи Ливърпул за първи път от 25 следващи визити във всички шампионати на „ Анфийлд” и на процедура събори превъзходството на „ червените” от града на Бийтълс за повече от четвърт век.

Ричарлисон даде задатък на „ сините” след три минути игра, след което Ливърпул заигра доста по-добре, но травма на капитана Джордан Хендерсън умиротвори острите нападения на „ червените”, които за следващ път изпитаха компликации в това да пробият надълбоко подредена отбрана на съперник през сезона. В 83-ата минута пък резервата Гилфи Сигурдсон осъществя умерено углавен удар след противоречиво нарушаване на Трент Александър-Арнолд в наказателното поле на домакините против Доминик Калвърт-Люин, с цел да категоризира триумфа на Евертън над своя прочут противник.

Това е четвъртата поредна загуба за Ливърпул през сезона, като тимът е на шесто място с 40 точки. Точно толкоз има и Евертън, като „ карамелите” са с мач по-малко и имат късмет да изместят градския си противник във краткотрайното класиране. Четвъртият Челси пък е с 43 точки, а това е последното място, даващо право на присъединяване в груповата фаза на Шампионската лига през новия сезон.

link1 " >
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР