За първи път първокурсниците, които са приети с максимален бал

...
За първи път първокурсниците, които са приети с максимален бал
Коментари Харесай

Отличниците в МУ Пловдив получиха Щафета на познанието

За първи път първокурсниците, които са признати с оптимален бал и цялостни шестици на приемните изпити в Медицински университет-Пловдив, получиха " Щафетата на познанието “. Това се случи по време на церемонията по откриването на новата образователна година, на която МУ-Пловдив сложи началото на нова традиция – алегорично предаване на " Щафетата на познанието “. Статуетката, изобразяваща свитък на познанието и храм с брава към науката, е дело на скулптора Веселин Ламбрев. Тя ще бъде излъчена от потомство на потомство всяка година на постъпилите с най-голям бал в университета.

Догодина сегашните първокурсници ще предадат " Щафетата на познанието “ на новите отличници. " Пожелаваме на новите студенти стремежът към познание да им помогне да отключат храма на науката и да заразяват с възторг, усърдие и отдаденост ", оповестиха от управлението на Медицински университет-Пловдив.

Тази година са признати над 1100 първокурсници, които ще се образоват в 6 магистърски и 11 бакалавърски стратегии. Приветствие от страна на първокурсниците изнесе един от отличниците - Здравко Иванов, а от страна на задграничните студенти - Саткарн Шергил, който е студент по медицина в пети курс и е от Англия. Церемонията по разкриване на образователната година беше водена от зам.-ректора по образователна активност проф. доктор Мария Куклева.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР