За първи път, откакто премина в “Лудогорец, Тодор Неделев ще

...
За първи път, откакто премина в “Лудогорец, Тодор Неделев ще
Коментари Харесай

Неделев за първи път титуляр в Европа с “Лудогорец”

За първи път, откогато мина в “Лудогорец ”, Тодор Неделев ще излезе като титуляр в мач от Европа. Тази вечер от 22,00 ч разградският хегемон излиза в борба на живот и гибел против турския гранд “Фенербахче ” в 4-и мач от Лигата на конференциите. Българският отбор се нуждае от наложителна победа, в случай че желае да резервира шансове за продължение към елиминациите на най-новото отроче на УЕФА.

След завръщането на Георги Дерменджиев Неделев, който е и съгражданин на треньора си, възроди кариерата си в Разград. Считаният за един от най-големите гении стартира като титуляр в 2 от последните 3 мача на “Лудогорец ” в Първа лига. Очаква се 68-годишният експерт да заложи в халфовата линия навръх Неделев. Интересно е, че някогашният футболист на “Ботев ” (Пд) не е записал и минута за първенеца в Европа. Неделев смени Пловдив с Разград през февруари, когато 12-кратният първенец към този момент бе завършил с присъединяване си в европейските клубни шампионати. През това лято пък Неделев нито един път не влезе в мачовете на отбора по пътя към групите на Лигата на конференциите.

“Готов съм на 100%, в случай че треньорът реши да играя, и ще дам всичко от себе си, с цел да реализираме добър резултат. Чувствам се доста добре в “Лудогорец ”. Отборът ме одобри по най-хубавия метод. Надявам се с една добра игра да вземем максимума, с цел да продължим борбата за класиране по-напред в шампионата ”, сподели Неделев на конференцията преди мача с “Фенербахче ”.

Треньорът на разградчани Георги Дерменджиев пък има вяра, че отборът му може да реализира задачата - излизане от групата. Специалистът е най-успешният треньор в историята на родния доминатор. Аут за срещата е контузеният бранител Ноа Сонко Сундберг.

“Мачът е извънредно значим за нас. Всички сме наясно, че това е последният ни късмет. Не желаеме да го пропуснем. “Фенербахче ” е един доста класен противник. Ние сме удовлетворени, че имаме опцията да играем против подобен тим и такива футболисти, с цел да забележим каква е нашата класа и къде би трябвало да се подобряваме ”, съобщи Дерменджиев.

В същото време пък сътрудника му от Турция Исмаил Картал има куп проблеми. След провалянето 2:3 от “Трабзонспор ”, което бе първо след 19 поредни триумфа, наставникът на “Фенербахче ” е имал диалози на висок звук с част от футболистите, написа вестник “Фанатик ”.

Поради разнообразни аргументи на терена няма да бъдат Родриго Бекао, Александър Джику, Фред, Джошуа Кинг, Сердар Азис и Мерт Хакан Яндаш. Това принуди наставника да повика в състава 17-годишния Юсуф Акчичек за дуела с разградчани. “Фенербахче ” е водач в групата и се нуждае единствено от точка в оставащите 3 срещи от групата, с цел да си обезпечи излизане от нея.

Турският отбор пък е един от дребното отбори в цяла Европа, който е спечелил всичките си мачове в шампионати на УЕФА през този сезон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР