За първи път от световните войни футболът преживя трус, който

...
За първи път от световните войни футболът преживя трус, който
Коментари Харесай

Футболният календар на 2021 г.

За първи път от международните войни футболът претърпя трус, който тотално обърка календара и програмата на най-популярния спорт в света.

Пандемията аргументи немислимото, а точно прекъсването и отлагането на шампионати, генериращи милиарди долари. Вероятно със прекъсването на огромните шампионати напролет доста хора по света си дадоха сметка за сериозната ситауция, в която светът изпадна.

Надеждите са, че 2021-а няма да ни сервира сходни неприятни изненади, а ще можем да следим футбол по проект. Големи очаквания се разпорежда и на завръщането на почитателите по трибуните, тъй като всеки веже осъзнава, че даже и пред тв приемника, тихите мачове губят съществено от блясъка си.

Безспорно събитие №1 е Европейското състезание по футбол, в което за жалост страната ни още веднъж няма да взе участие. Своите континентални шампионати ще имат Южна и Северна Америка.

Колкото до родния футбол, най-значимите събития се обрисуват мачовете на националния ни отбор по пътя към Мондиала в Катар, където за съжлаение очакванията отново не са изключително огромни.

Остават ни страстите от родната Първа лига, която ще се възобнови при започване на февруари. Разбира се, в края на годината клубните ни отбори могат още веднъж да ни зарадват в Европа, както тази есен направиха ЦСКА и Лудогорец. Да не забравяме, че от идващия сезон започва и новият шампионат на УЕФА - Лига на Конфедерациите, в която сили ще мерят тимовете от по-скромните европейски страни, измежду които са и нашите. Така възможностите наши тимове да играят евроепейски футбол до Коледа се усилват.

Ето и някои от най-важните за футбола дати през 2021:

30.01 Финал за Копа Либертадорес на стадион " Маракана " в Бразилия.

01.02 - 11.02 Световно клубно състезание в Катар.
This Day in History: First Televised Major League Baseball Game
featured by

13.02 Родната Първа лига се възобновява.

Отборите ни имат да изиграят още 8 кръга от постоянната част на сезона, след което стартират и петте кръга плейофи, последният от тях е на 22 май.

24.03 - 31.03 Европейско състезание за младежи до 21 години в Унгария и Словения (първа фаза)

25.03 БЪЛГАРИЯ - Швейцария (старт на квалификациите за Катар 2022)

28.03 БЪЛГАРИЯ - Италия

31.03 Северна Ирландия - БЪЛГАРИЯ

09.05 - 15.05 Все още няма публична дата, само че през втората седмица на май ще се изиграе фанилът на Купата на България.

26.05 Финал за Лига Европа в Гданск, Полша.

27.05 Бараж за място в Първа лига сред 12-ия в елита и третият във Втора лига.

28.05 Първа лига, бараж за Лига Европа сред третия и седмия в класирането.

29.05 Финал за Шампионска лига в Истанбул, Турция.

31.05 - 06.06 Европейско състезание за младежи до 21 години в Унгария и Словения (финална фаза)

11.06 - 11.07 Европейското състезание по футбол.

То ще се организира в 12 разнообразни града из Стария континент. Стартът му е в Рим с мача Италия - Турция, а финалът е месец по-късно на " Уембли " в Лондон.

11.06 - 11.07 Копа Америка. ФИФА реши да стартира паралелното осъществяване на двете най-сериозни континентални шампионати, с цел да се улесни клубният календар в бъдеще.

30.06 - 13.07 Европейско състезание за юноши до 19 години в Румъния.

10.07 - 01.08 " Голд Къп " - континенталното състезание на Северна Америка.

Първата половина на август: Суперкупата на Европа в Белфаст, за която към момента няма точна дата.

02.09 Италия - БЪЛГАРИЯ

05.09 БЪЛГАРИЯ - Литва

06.10 - 10.10 Финалите в шампионата Лига на Нациите, където сили ще мерят домакинът Италия и тимовете на Франция, Белгия и Испания.

09.10 Литва - БЪЛГАРИЯ

12.10 БЪЛГАРИЯ - Северна Ирландия

15.11 Швейцария - БЪЛГАРИЯ

Декември: Световното клубно състезание, което ще се организира в нов формат, включващ 24 топ тима от целия свят. Експеримент, който ще ни покаже мини шампионат с най-хубавите отбори от всички континенти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР