За първи път от повече от 15 години американските власти

...
За първи път от повече от 15 години американските власти
Коментари Харесай

Смъртното наказание в САЩ се връща до броени дни

За първи път от повече от 15 години американските управляващи ще извършват смъртни присъди на нарушители, наказани на федерално равнище. Това заяви АП, базирайки се на публични чиновници.

Според тях изтезанията ще стартират в понеделник. Само след седмица ще бъдат сложени смъртоносни инжекции на трима пандизчии в пандиза в Индиана, наказани на гибел за ликвидиране на деца.

На членовете на фамилията на нарушителите и на техните жертви ще бъде позволено да участват на изтезанието, само че с цел да се предотврати разпространяването на ковид, всички те ще би трябвало да носят защитни маски.

Washington Post напомня, че последният път, когато федералните управляващи на Съединени американски щати са изпълнявали смъртна присъда, е през 2003 година Оттогава е в действие един тип всекидневен мораториум заради обстоятелството, че разпоредбите за потребление на смъртоносни инжекции не са били контрактувани.

Въпреки спирането на използването на смъртното наказване на федерално равнище, тази мярка в Съединените щати се ползва през последните години на равнище щати.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР