За първи път от пет години общото състояние на милиардерите

...
За първи път от пет години общото състояние на милиардерите
Коментари Харесай

Защо на германските милиардери им е трудно

За първи път от пет години общото положение на милиардерите по света пада - сочат оповестените неотдавна данни на консултантското сдружение PwC и на швейцарската банка UBS. А немските богаташи страдат даже двойно - понижение има и в благосъстоянието, и в броя им. Германия е на трето място в света по най-вече милиардери (след Съединените щати и Китай), само че в този момент кръгът на свръхбогатите е изгубил деветима от членовете си и се е свил до " скромните " 114 души. Общото им положение е намаляло повече от междинното в интернационален проект и сега възлиза на към 501 милиарда щатски $.

Според данните от проучването, общите международни активи на милиардерите са намаляли през 2018 година с 4,3 % и са спаднали до 8,5 трилиона щатски $. Броят на супер богатите също е понижен - с 57 души за две години и в този момент те са 2101.
Все отново няма да опрат до помощите за безработни
Основна причина за " обедняването " на милиардерите е комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай. Освен това доста от свръхбогатите са бизнесмени и са подвластни от получаваните поръчки, които също са наранени от икономическия спад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР