За първи път от началото на войната в Украйна се

...
За първи път от началото на войната в Украйна се
Коментари Харесай

The Economist: Европа трябва да гледа на Путин като на основна дългосрочна заплаха за нейната сигурност

За първи път от началото на войната в Украйна се основава усещането, че Русия може да завоюва тази война, написа лондонското списание The Economist.

Руският президент Владимир Путин сложи страната на военна основа и консолидира властта си, той набира военни активи в чужбина и подбужда Глобалния Юг да се обърне против Америка, и най-важното - той подкопава вярата на Запада, че Украйна може и би трябвало да излезе от войната като сполучлива европейска народна власт.

Причината, заради която успеха на Путин е допустима, е, че тя ще бъде реализирана въз основата на устойчивост, а не на териториални придобивки , защото никоя войска не е в положение да изгони другата от страната, която сега управлява “, написа английското издание.

The Economist прави оценка, че украинската контраатака е в застой и Русия може да понесе загубата на над 900 души дневно в борбата за завладяване на Авдеевка, град в региона на Донбас. Списанието акцентира, че тази война е отбранителна и може да продължи доста години.

То напомня, че Москва е придобила дронове от Иран и гранати от Северна Корея, че Путин е работил, с цел да убеди по-голямата част от Глобалния Юг да не се намесва прекалено много в протичащото се в Украйна. Изтъква се също, че Турция и Казахстан са се трансформирали в канали за доставка на артикули за съветската военна машина и таванът на цените на съветския нефт, натрапен от западните страни, е съвсем изцяло заобиколен.

Според оценката на английското издание Путин печели, тъй като е укрепил и позициите си вкъщи.

Сега той споделя на руснаците, че тази война е тяхната битка за оцеляване против Запада и елементарните жители към този момент са привикнали с военното състояние, до момента в който елитът употребява този миг, с цел да направи повече пари. При такива условия настроението в Киев се помрачава с нови политически разделения и битки за въздействие, а на Запад, макар държавните уверения в уговорката за помощ на Украйна, социологическите изследвания по света демонстрират, че мнозина се съмняват в това “, написа The Economist. Според медията Русия може да си разреши да изплаща пожизнени пенсии на фамилиите на починали бойци.

Като образец The Economist цитира битката на администрацията на Байдън да накара Конгреса да утвърди над 60 милиарда $ средства за Киев, както и опцията при избирането за президент на Доналд Тръмп, който даде обещание мир в кратковременен проект, Съединени американски щати ненадейно да спрат напълно доставките на оръжия.

Според оценката на английското списание Европа би трябвало да се приготви за опцията да се забави американската помощ, без значение кой ще бъде в Белия дом през идващия интервал.

The Economist счита, че до 2025 година натискът от воденето на война може да има противоположен резултат върху Путин и руснаците може да стартират да недоволстват против насилствената готовност, инфлацията и отклоняването на обществени помощи към военните , само че и че изчаквателната тактичност режима му да падне няма смисъл.

Европа би трябвало да гледа на Путин като на съществена дълготрайна опасност за нейната сигурност , а нейното отбранително обмисляне би трябвало да бъде проектирано по този начин, че да не демонстрира на Русия, че има недостатъци на източния си фланг, изключително в случай че се съмнява в готовността на възможния предстоящ президент на Съединени американски щати Тръмп да влезе в евентуална война, ако някоя от страните от НАТО бъде нападната “, заключава английското списание.

То счита също, че най-хубавият метод за въздържане на Путин е Европа да покаже решимостта си , че е изцяло ангажирана с прогресивна, демократична, гледаща на Запад Украйна, както и да даде нови траншове от военна помощ на Киев, най-вече от Съединени американски щати, с по-ефективни целеви наказания, които биха отдалечили съветския режим от икономическия хайлайф, който го финансира. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР