За първи път от началото на 90-е години на миналия

...
За първи път от началото на 90-е години на миналия
Коментари Харесай

ИЗНЕНАДА: Бил Гейтс изпадна от тройката на най-богатите американци

За първи път от началото на 90-е години на предишния век създателят на Microsoft Бил Гейтс не съумя да влезе в челната тройка на най-богатите американци в класацията „ The Forbes 400 “ на Съединени американски щати за 2021 година

На първо място е създателят на Amazon Джеф Безос, който има Щатски долар 201 милиарда Второто място зае ръководителят на Tesla и SpaceX Илон Мъск, чието положение се прави оценка на 190,5 милиарда $, третото – създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг със Щатски долар 134,5 милиарда

Зукърбърг изпревари Гейтс „ единствено “ с Щатски долар 500 млн., което остави някогашния началник на Microsoft и сегашен началник на най-голямата благотворителна фондация на четвърто място в класацията за пръв път от 30 година

Топ 10 оформят Лари Пейдж със 123 милиарда $, Сергей Брин (118,5 млрд.долара), Лари Елисън (117,3 милиарда Долара), Уорън Бъфет (102 млрд.), Стив Балмър (96,5 млрд.) и Майкъл Блумбърг (70 млрд.).

Годината беше ужасна за мнозина, само че положителните времена не престават за най-богатите в страната, отбелязва „ Форбс “.

През нея общото положение на 400-те най-богати американци се е нараснало с 40% до 4,5 трилиона $. Почти всички в листата са по-богати, в сравнение с преди година.

В класацията са попаднали 44 нови имена, за влизането в нея в този момент се изисква минимална чиста стойност от 2,9 милиарда $, което е с 800 милиона повече от преди година.

Тази граница се оказа непостижима за някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който бе под номер 339 в листата за предходната година. С сегашно положение от почти 2,5 милиарда $ не му доближават 400 милиона $, с цел да се задържи в тазгодишния Forbes 400 лист на най-богатите хора в Америка.

Магнатът на недвижими парцели беше на 339-о място в класацията за 2020 година, като е „ олекнал “ с 600 милиона $ от началото на пандемията. Технологичните акции, криптовалутите и други активи процъфтяват в ерата на Covid.

Но парцелите в огромните градове, които съставляват по-голямата част от благосъстоянието на Тръмп, не са толкоз печеливши. И по този начин някогашният президент отпадна от най-изключителния клуб в страната.

Ако Тръмп търси отговорен, той може да стартира от себе си, отбелязва виновният редактор на „ Форбс “ Дан Аликзандър, който следи бизнеса на Тръмп.

Според него преди пет години милиардерът е имал златна опция да разнообрази положението си. Тъкмо за изборите през 2016 година федералните чиновници по нравственос упорстваха Тръмп да облекчи своите активи от недвижимите парцели. Това би му разрешило да реинвестира приходите в широкообхватни индексни фондове и да поеме длъжността без спор на ползи.

От 1997 до 2016 година Доналд Тръмп резервира място в горната половина на The Forbes 400. Но за него спадът стартира от годината, в която завоюва президентския пост. И в последна сметка след пет години проваляне в класацията, той към този момент е изцяло отвън листата на 400-те най-богати на Съединени американски щати.

Най-богатата дама във „ Форбс 400 “ е 71-годишната Алис Уолтън – с 67,9 милиарда $ от комерсиалната империя Walmart тя заема 12-то място. Под №158 е някогашната брачна половинка на Бил Гейтс – Мелинда, тя е с 6,3 милиарда $.

Най-младата измежду дамите в топ 400 на американските милиардери е 39-годишната Линси Снайдър. Тя е богата наследничка от веригата In-N-Out Burger от Западния бряг с 4,2 милиарда $ (269-о място).

Само един милиардер от „ Форбс 400 “ за 2021 година е под 30 година – 29-годишният Сам Банкман-Фрайд с 22,5 милиарда $ от криптовалута.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР