За първи път от началото на 2024 г. има ръст

...
За първи път от началото на 2024 г. има ръст
Коментари Харесай

За първи път от началото на годината: Ръст на IT обявите

За първи път от началото на 2024 година има растеж на новите разгласи за работа в IT бранша, демонстрират данните на HR компанията и кариерен уебсайт JobTiger за месец юни.

Повишението не е огромно - едвам 2% или 50 разгласи, и идва на фона на 20-процентов спад на годишна база, само че въпреки всичко създателите на разбора виждат " стабилизиране на предложенията " в областта на осведомителните технологии.
 Снимка 673606
Източник:

Към момента делът на IT измежду всички разгласи е 7 на 100, което отрежда на бранша шесто място - след " Търговия и продажби " (25%), " Хотелиерство и ресторантьорство " (17%), " Производство " (15%), " Логистика и превоз " (12%) и " Административни и обслужващи действия " (11%).

Броят на предложенията, предлагащи отдалечена работа, е намалял с 3% през юни и към този момент тези разгласи са 8% от общия брой - в IT, " Административни и обслужващи действия ", аутсорсинга и търговията.
 ИТ секторът в България: Рязкото повишаване на заплащането и взривът при наемането на хора остават в историята
ИТ секторът в България: Рязкото повишаване на заплащането и взривът при наемането на хора остават в историята

Пред Money.bg приказват Емил Танев и Милен Атанасов от MiNDS

" След огромния взрив в търсенето на ИТ експерти на българския пазар и непрестанният растеж на техните заплати, сега сме очевидци на известно мъртвило и нормализация на пазара ", разяснява пред Money.bg преди дни обстановката на пазара Милен Атанасов от компанията за IT асортимент MiNDS.

Според специалиста всеобщото нахлуване на хора без сериозен опит и обучение в бранша ще остане в историята, само че в последна сметка след " оздравителния развой " ще има всички предпоставки за напредък.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР