За първи път от много години държавата не успя да

...
За първи път от много години държавата не успя да
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Помощите разглезиха бизнеса и “Лукойл“, сбъркана политика

За първи път от доста години страната не съумя да събере плануваната сума от Данък добавена стойност. Лошо обмисляне в Народно събрание усили прогнозата за доходи от Данък добавена стойност със 760 млн. лв. по отношение на това, което беше препоръчано от Министерството на финансите. 670 милиона лв. е неизпълнението, сподели още той пред БНР.

Кадиев регистрира също, че има неприятна работа на приходната администрация.

Той дефинира мярката за понижено Данък добавена стойност в избрани браншове като нужна по време на коронавирус пандемията, само че не и по-късно.

Помощите би трябвало да се понижат и пренасочат към секторите, които имат потребност от тях, счита той.

„ В момента те са чист лобизъм, ориентиран към едрия бизнес и пазаруване на гласове за избори “

Финансистът изясни, че не би подкрепил въвеждането на необлагаем най-малко.

„ Той коства над милиард и половина на хазната. Да се дава на всички еднообразно е неверна политика. Не бих подкрепил и предлагането на Политическа партия да се покриват единствено първите два дни от работодателя при болничен, а не първите три, както е сега “.

Трябва да се промени разбирането на кого се дават помощи, уверен е той.

„ Не всички родители имат потребност от данъчни облекчения за децата си под 18 години. Не всички хора имат потребност от една и съща обществена политика. Администрацията да си свърши работата и да не дава на всички еднообразно. Това би трябвало да се промени и да пазим фискалната дисциплинираност. Всички ограничения досега водят до повишение на инфлацията “

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР