За първи път от години участък от , който е

...
За първи път от години участък от , който е
Коментари Харесай

Готови са 17 километра от магистрала Европа

За първи път от години сектор от, който е към една трета от цялата, се пуска за придвижване без тържествено рязане на лента. 17-те километра от автомагистрала “Европа ” сред Драгоман и Сливница са изцяло подготвени и от през вчерашния ден придвижването по тях е пуснато, написа.
Ограничението на скоростта там към този момент е 110 км в час за леките коли и 90 за камионите, защото пътят няма още акт 16. Когато бъде публикуван, ограничаването за леките коли ще е 140 км в час.
 Започна строителство на нов сектор от автомагистралата за Сърбия - с неповторимо екосъоръжение Започна строителство на нов сектор от автомагистралата за Сърбия - с неповторимо екосъоръжение
Стартира градежът на нова права от бъдещата автомагистрала " Европа " сред Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " и Драгроман  - 14,5 километра. Стойнос...
Отсечката, която е съвсем напълно в равнинен терен, само че има много уреди, бе построена от ГБС половин година предварително. Договорът, подписан преди 2 години, бе за малко над 117 млн. лева, като финансирането е от бюджета. Строителният контрол е на съдружие с водещ сътрудник “План Инвест Пловдив ” ЕООД. Отсечката минава наоколо до фамозното Алдомировско тресавище, което е предпазена околност и е обичано място за лов на риба на софиянци. За запазване на биоразнообразието в региона са направени пътеки за влечуги, които ще минават през особено построени за тази цел проходи под автомагистралата. Поставени са шумозаглушителни стени и мрежи за птици, а за водите, които се оттичат от автомагистралата, са сложени каломаслоуловители, с цел да не замърсяват водите на блатото.
Доскоро придвижването по тази права ставаше единствено по едно от платната, което в действителност беше остарялото платно на двупосочния път от столицата до Калотина. При модернизацията бе построено още едно, а остарялото бе увеличено до габаритите на автомагистрала. По новия сектор на автомагистралата са построени два огромни пътни възела, които са с енергоефективно осветяване, като броят на всички огромни уреди е 11 - 5 подлеза, 5 надлеза, мост над река Сливнишка, както и 7 площадки за отдих и наложително прекъсване. Новата права е на процедура по средата на бъдещата автомагистрала. 15-те километра от Драгоман до Калотина почнаха да се вършат през февруари от консорциум към “Щрабаг ” и ще бъдат подготвени при започване на 2022 година Тази права се намира в полупланински терен и е малко по-скъпа - 165 млн. лева, като парите за нея се обезпечават от Механизма за обвързвана Европа и бюджета. За сектора сред Сливница и столицата, който ще е по напълно ново трасе, към момента се изготвя механически план.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР