За първи път от 80 години насам у нас е

...
За първи път от 80 години насам у нас е
Коментари Харесай

Външен министър на Мароко за първи път в България от 80 години

За първи път от 80 години насам у нас е външен министър на Мароко. Той през днешния ден се срещна с премиера Бойко Борисов и външния министър Екатерина Захариева, както и с шефовете на ДАНС и Държавната организация " Разузнаване ". В особено изявление за " По света и у нас " първият посланик на кралството отхвърли проектите на Европейски Съюз за приемни центрове, в които да се настаняват мигранти. Той съобщи подготвеност за договаряния по мигрантския проблем, само че в световен мащаб, в границите на Организацията на обединените народи.

 © Българска телеграфна агенция
Мароко се трансформира в най-важната директна страна за мигранти към Европа. Правителството в Рабат отхвърля опциите за разговор с Европейски Съюз, стана ясно от думите на външния министър Насер Бурита. Докато вътрешните министри от общността заседават през днешния ден и на следващия ден във Виена в търсене на излаз от мигрантската рецесия, той попари очакванията за разговор.

Насер Бурита, външен министър на Мароко: Мароко ще е хазаин през декември на най-голямата среща за миграцията. Тя ще е финансирана от Организация на обединените нации и ще даде опция на доста страни да развият нова идея за миграцията. Тя би трябвало да се дискутира в световен подтекст. Решение на казуса би трябвало да се търси не като всяка страна гледа от своя ъгъл. Става въпрос за световно предизвикателство и не би трябвало решението му да бъде едностранно.
Първият посланик на кралството е безапелационен, че единствено 13% от миграните към Европа идват от Африка. Затова предложи на Европейски Съюз да се погрижи за останалите 87%.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР