За първи път от 67 години в САЩ бе екзекутирана

...
За първи път от 67 години в САЩ бе екзекутирана
Коментари Харесай

За първи път от 67 г. в САЩ екзекутираха жена

За първи път от 67 години в Съединени американски щати бе екзекутирана жена. 52-годишната Лиса Монтгомъри бе умъртвена с инжекция в затвор в щата Индиана, откакто отлагането на изтезанието бе анулирано от Върховния съд, заяви Би Би Си.

 В Съединени американски щати ще екзекутират жена поради кражба на фетус - изрязала матката на майката Виж още

Случаят провокира съществено напрежение, защото юристите на Монтгомъри твърдяха, че тя е психологично болна и е била подложена на съществено принуждение, когато е била дете.

52-годишната Лиса бе наказана на гибел за бруталното ликвидиране на бременна жена и кражбата на нейното неродено бебе през 2004 година в Мисури. Тогава 36-годишната Лиса, която към този момент била майка на 4 деца, набелязала жертвата си в интернет конгрес. Няколко години по-рано тя се подложила на интервенция за женска дезинфекция, само че не споделила на околните си и на новия си брачен партньор.

Лиса схванала, че дамата от форума е бременна в осмия месец и си уговорила среща с нея сякаш, с цел да купи териер. Когато стигнала в дома й, тя я удушила, след това изрязала матката й с нож и оставила 23-годишната Боби Джо Стинет в локва от кръв .

Момиченцето, което носела в утробата си убитата жена, по знамение оживяло. И килърката го отнесла вкъщи и го показала на новия си мъж като свое лично новородено, а той й повярвал. Жената била задържана ден по-късно, а след правосъден развой получила смъртна присъда.

Преди присъдата да бъде изпълнена, Лиса Монтгомъри бе запитана има ли какво да каже за последно. Убийцата отговори с сбито " не ".

Екзекуцията й, която е първата на жена от 67 години в Съединени американски щати, бе отлагана два пъти - първо поради пандемията от ковид, а по-късно от арбитър, до момента в който Върховният съд не постанови, че присъдата би трябвало да бъде изпълнена в ранните часове през днешния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР