За първи път от 33 години българска победа в тениса

...
За първи път от 33 години българска победа в тениса
Коментари Харесай

Полина Трифонова пред bTV: Българите се борим докрай!

За първи път от 33 години българска победа в тениса на маса на олимпийски игри. И то не е една, а две за един ден в Токио. Постигна ги Полина Трифонова, която се класира за втория кръг на главната скица.

Веднага след втората си победа за деня 29-годишната Трифонова даде изявление за bTV, в което разкри, че е извънредно щастлива от метода, по който се показва досега.
Снимка: Lap.bg
" Здравей, България! Днес беше необикновен ден за мен на олимпийските игри! Много съм щастлива. Чувството е неповторимо да спечелиш и двата си мача, изключително откакто 30 години е нямало квота за България. Смятам, че се представям доста почтено. Това беше моята цел - да играя, и да мога да покажа, че ние също сме спортна страна и се борим до дъно, както го направих през днешния ден. ", сподели Трифонова за bTV.

" Вторият мач беше доста дълъг и тежък. Всеки мач е тежък на олимпиадата, само че за мен този беше изключително тежък. Продължи 1 час и 15 минути. Това сигурно е най-дългият мач през живота ми. Беше много комплицирано, само че няма по какъв начин да очакваш на олимпиадата да е елементарно. Благодаря на всички българи за поддръжката. Тя се усеща. Четем всички известия, признателни сме. Надявам се, че ще стигнем колкото се може по-напред ", добави тя.
Снимка: Lap.bg
В понеделник на 1/32-финалите Трифонова ще срещне китайката Ксяоксин Янг, която е №44 в ранглистата и се състезава за Монако. Мачът е в 6 ч. сутринта.

Трифонова е едвам третата българска представителка в тениса на маса на олимпийски игри. Тя е родена преди 29 години в Кубрат, като дълго време тренира в Украйна. След размириците в град Донецк през 2014 година, тя взема решение да се реалокира в Германия, където се приготвя за присъединяване си в Игрите.

През 1988 година в Сеул България е показана от Мариано Луков и Даниела Гергелчева, която взе участие на олимпийски игри и през 1992 година в Барселона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР