За първи път от 2019 година насам пистата Мотеги“ приема

...
За първи път от 2019 година насам пистата Мотеги“ приема
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Гран При на Япония в MotoGP

За първи път от 2019 година насам пистата „ Мотеги “ приема международния шампионат по мотоциклетизъм в клас MotoGP и за първи път от тъкмо това съревнование в Япония шесткратният международен първенец в кралския клас Марк Маркес ще започва от полпозишън.

Вчера испанецът завоюва квалификацията преди Гран При на Япония, която се организира при доста тежки метеорологични условия, в които Маркес още веднъж показва високата си класа. За разлика от него двамата любимци в борбата за купата през 2022 година Фабио Куартараро и Франческо Баная се показаха криво-ляво.
 Марк Маркес прекъсна 3-годишната си суша и ще потегли първи в Япония Марк Маркес прекъсна 3-годишната си суша и ще потегли първи в Япония
Действащият международен първенец Куартараро ще потегли девети през днешния ден, а Баная, който изостава с 10 точки от французина, бе най-бавен във втората фаза на сесията за място и ще започва едвам 12-ти. Третият в генералното класиране Алейш Еспаргаро, който има пасив от 17 пункта по отношение на Куартараро, ще потегли шести.

На първата редица с изключение на Маркес ще се наредят още Йоан Зарко и Брад Биндър, за който това ще бъде първи старт от първата редица в кариерата му в MotoGP. Южноафриканецът обичайно демонстрира доста мощно движение в неделя, което е и повода част от експертите да го поставят измежду кандидатите за успеха през днешния ден.

На втората редица пред Еспаргаро ще застанат неговият съотборник Маверик Винялес и Хорхе Мартин, а компания на Куартараро на третата ще вършат Джак Милър и Мигел Оливейра. Лука Марини и Пол Еспаргаро пък ще застанат пред Баная на четвъртия ред.

В днешното съревнование присъединяване ще вземат общо трима представители на домакините, като на първо време от тях ще започва участващият с „ уайлд кард “ тестови водач на Хонда Тецута Нагашима, който ще потегли 19-ти. Заместникът на Жоан Мир в състава на Сузуки Такуя Цуда ще тръгне 21-ви, а Такааки Накагми ще започва от последната 25-та позиция. 

Пилотът на ЛСР Хонда взе участие на „ Мотеги “ с големи болки в дясната си ръка, които са пряк резултат от травмата, която той получи при случая си с Марк Маркес в първата обиколка на Гран При на Арагон предходната неделя.
 Накагами продължа присъединяване си в Япония, макар цялостната с кръв ръкавица Накагами продължа присъединяване си в Япония, макар цялостната с кръв ръкавица
Състезанието за Гран При на Япония в MotoGP стартира в 9:00 часа българско време и ще може да бъде следена онлайн със Sportal.bg .

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР