За първи път от 146 години Уимбълдън промени своя дрескод

...
За първи път от 146 години Уимбълдън промени своя дрескод
Коментари Харесай

Уимбълдън: Противоречието относно строгия 146-годишен дрескод на тениса

За първи път от 146 години Уимбълдън промени своя дрескод за дамите. Но защото това е Уимбълдън, смяната е по-скоро ледникова, в сравнение с радикална: играчите към този момент имат право да носят тъмни гащета.

Съобщава се, че този ход е изработен, с цел да облекчи терзанията на състезателките, които са в цикъл. В изказване основният изпълнителен шеф на All England Club Сали Болтън сподели, че се надява, че новото предписание „ ще помогне на играчите да се съсредоточат само върху представянето си, като облекчи евентуален източник на безпокойствие “. Това беше приветствано от доста от играчите. Както американският експерт Коко Гауф сподели пред Sky News предходната седмица: „ Мисля, че това ще облекчи доста напрежението за мен и за другите девойки в съблекалнята сигурно. “, представен от BBC.

Строгият дрескод за бяло облекло е всичко това е част от марката на Уимбълдън, която ние одобряваме и свързваме толкоз доста с ягоди и сметана, колкото и с тенис – Крис Бауърс
Така че за какво може да е имало стъпка обратно? Бауърс има вяра, че " цялата част от Уимбълдън е извънредно съзнателна за своята марка... Няма причина Уимбълдън да упорства, че би трябвало да носите сако и вратовръзка в Кралската ложа, само че те го вършат ", споделя той, акцентирайки също щателни линии на тревата. Стриктният дрескод за бяло е " всичко това е част от марката Уимбълдън, която одобряваме и свързваме толкоз с ягоди и сметана, колкото и с тенис. "

Режимът не остана без своите противници. През 1919 година френската играчка Сюзан Ленглен скандализира пресата с " непристойно " си облекло: без корсет и без фуста, тя носеше рокля с ниско деколте с къси ръкави и пола до прасеца и копринени чорапи до малко над коленете – тя завоюва Уимбълдън. Когато Айлийн Бенет се появи на централния корт през 1934 година по къси панталони – първата жена състезател, направила това – съгласно известията това изпрати ударни талази през SW19.

През 1949 година Гертруд „ Гъси “ Моран носеше рокля от дизайнера Тед Тинлинг, който работеше на шампионата от края на 1920 година „ В Съединени американски щати, където тя играеше, Моран играеше с къси панталони и обичаше ярките цветове “, отбелязва Бен-Хорин, който неотдавна курира апаратура за Tinling. „ Знаейки, че шампионатът не разрешава цвят, Тинлинг добави дантелена гарнитура към бельото си, което провокира медиен скандал за уредниците и се трансформира в предлог за неговото уволняване. “ Въпреки че, споделя тя, " в записките си Тинлинг загатва, че преди абсурда личният му обилен жанр разбуни уредниците. "

През 1985 година американската състезателка Ан Уайт провокира неприятности с напълно белия си костюм, който й беше казано да не носи още веднъж. Нарязани до 2017 година и Винъс Уилямс беше помолена да смени по средата на мача, по време на отмора за дъжд, поради презрамките на сутиена си във цвят на фуксия.

Като човек, който един път се е объркал от строгия кодекс на Уимбълдън, какво мисли Уайт за новото развиване, което разрешава небели гащета? За нея се връща към метода, по който облеклото на играчите е обвързвано с марката Уимбълдън: „ Всички правила на Уимбълдън са това, което го прави толкоз особено и предизвикателно място за игра на професионален тенис. Шокирана съм, че All England Club реши да се даде малко цвят на женското облекло. Чудя се какво ще бъде идващото? "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР