За първи път от 14 години насам България има световен

...
За първи път от 14 години насам България има световен
Коментари Харесай

Прецедент от 14 години и с рекорд: България има злато на Световното по вдигане на тежести

За първи път от 14 години насам България има международен първенец при . 17-годишният Карлос Насар сграбчи златния орден на Световното състезание по повдигане на тежести в Ташкент, Узбекистан.
Той взе участие в категория до 81 кг и сложи международен връх в придвижването изтласкване и завоюва с дуел от 374 кг. Зад него остана Махмуд Джавади Алибади от Иран с 367 кг, до момента в който бронзът бе взет от Марин Роду от Молдова в 363 кг.
Насар бе финален при опитите в изхвърлянето с триумф на 163 кг, а по-късно с нагледна лекост усъвършенства международния връх за юноши със 166 кг, като остана покрай международния връх за младежи със 169 кг (1 кг не му достигна). Това бе задоволително за сребро и изостана с 2 кг от Мартин Робу.
При изтласкването обаче бе необикновен! 200 кг за място в призовата тройка, по-късно 205 кг за злато и международен младежки връх в дуела, а най-после и 208 кг за международни върхове за юноши, младежи и мъже в изтласкването.
Припомняме, че последната международна купа за България при повдигането на тежести пристигна през 2007 година, когато Иван Стоицов сграбчи златото на Световното състезание в Чагмай (Тайланд).
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР