За първи път от 13 години Гранична полиция“ има нов

...
За първи път от 13 години Гранична полиция“ има нов
Коментари Харесай

Граничарите ни гонят нарушители в морето с модерен кораб

За първи път от 13 години „ Гранична полиция “ има нов патрулен транспортен съд. Той ще се включва както в наблюдението на морската ни държавна граница, по този начин и в взаимни интервенции на Европейската организация за гранична и брегова защита – ФРОНТЕКС.

Това събитие е значимо освен за България, само че и за цяла Европа, уточни министър Калин Стоянов при откриването на днешната публична гала по повдигане на флага и заграбване на име „ Балчик “ с бордови номер 524 на новия граничен полицейски транспортен съд.

Отговорността на страната ни е да обезпечава сигурността на външните сухопътни и морски граници на Европейски Съюз.

Тази отговорност изисква доста средства и старания, човешки запас, надеждно съоръжение, механизъм за продан на информация и съдействие.

Вътрешният министър акцентира, че няма страна, която да може сама да поеме тази тежка задача, по тази причина и защитата на външните граници е обща идея. В този смисъл, той благодари сърдечно на Европейска комисия за предоставената безплатна финансова помощ по фонд „ Вътрешна сигурност “ и акцентира, че новият транспортен съд „ Балчик “ ще извършва необятен набор от задания – от противопоставяне на незаконната миграция и трансгранична престъпност в териториални води на Република България до избавителни интервенции по море.

Министър Стоянов оцени високо ежедневния професионализъм, мощ и воля, с които съставът на Гранична полиция отстоява провокациите, сложени от динамичното съвремие пред Министерство на вътрешните работи. „ Убеден съм че ще продължите да служите почтено за сигурността на страната ни и спокойствието на българските жители “, с тези думи той се обърна към граничните чиновници и пожела сполучливи задачи и попътен вятър на новия транспортен съд „ Балчик “.

 

Етикети: Бургаскораб
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg