За първи път определяме лица от Европа, европейски граждани, като

...
За първи път определяме лица от Европа, европейски граждани, като
Коментари Харесай

Диксън за Магнитски: За първи път определяме лица от Европа като рискови за тежка корупция

За първи път дефинираме лица от Европа, европейски жители, като рискови за тежка корупция. Това заяви пред  посланикът на Англия в България - Н.Пр. Робът Диксън, във връзка следващите глобени български политици и държавни чиновници по световния акт " Магнитски ".

" Това демонстрира нашата увереност да се борим с корупцията в целия свят. Бихме желали лицата, забъркани в корупция, да бъдат лишени до достъп във финансовата ни система. Подчертаваме и сериозността на корупционните действия, осъществени от тези лица в България. Много дълго време от българския народ се краде имущество и активи и той е лишен от социално-икономическо развиване ", разяснява Диксън. 

" Мерките, които въведохме в петък, ще прекратят достъпа на посочените лица до нашата финансова система - няма да могат да търгуват и да правят стопанска и икономическа активност. Това включва и трите коронни територии - Джърси, Гърнси и остров Ман. Предвид смисъла на нашата страна на интернационалната сцена, това е сериозен ход. Те няма да могат да влизат в нашата страна даже и директно ", уточни Роб Диксън.

Той добави, че решенията за санкционния режим се вземат след доста сериозен и обширен развой.

" Първата жертва на корупцията в България са жителите в страната - мъчно изкараните от тях имущество, средства и запаси изчезват в ръцете на корумпирано малцинство. Корупцията отваря вратите за интервенция от враждебни страни ", съобщи Роб Диксън.

В петък Съединени американски щати и Англия оповестиха налагането на наказания на няколко физически и юридически лица от България. Санкционирани от Министерството на финансите на Съединени американски щати по закона " Магнитски " са Румен Овчаров, Александър Христов Николов, Иван Генов, Николай Малинов и Владислав Горанов - " за тяхното необятно присъединяване в корупционна активност в България ", напомня Българска телеграфна агенция.

Англия разгласи налагането на наказания против Делян Пеевски, Илко Желязков и Васил Божков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР