За първи път начело на един от родовете войски на

...
За първи път начело на един от родовете войски на
Коментари Харесай

Гей ще командва сехопътни войски на САЩ

За първи път отпред на един от родовете войски на Съединени американски щати бе назначен човек, който намерено декларира, че е гей. Сенатът на Съединени американски щати утвърди кандидатурата на 47-годишния Ерик Фанинг за секретар на сухопътните войски, съобщи Би Би Си.
Фанинг е и първият с " противоположни " пристрастености, заел толкоз висок граждански пост в американската войска. Цивилните шефове се назовават секретари и имат сан съвсем на министър.

Вземането на позитивното решение бе възпрепятствано от сенатора републиканец от щата Канзас Пат Робъртс. Той искаше да получи от бъдещия секретар гаранции, че нито един от държаните в Гуантанамо пандизчии няма да бъде изместен в канзаски затвор, в случай че президентът Барак Обама закрие намиращия се на територията Куба затвор. Робъртс утвърди Фанинг, откакто един от зам.-шефовете на Пентагона му изясни, че надали оставащото време на президентския пост ще стигне на Обама да закрие пандиза в Гуантанамо.

Президентът номинира Фанинг за секретар на сухопътните войски през септември 2015 година През последните 25 година той е заемал разнообразни постове в Конгреса и в Пентагона. Фанинг бе и в управлението на организацията Gay & Lesbian Victory Fund. Нейната цел е увеличение на броя на гейовете в органите на властта.

През 2011 година администрацията на Обама публично анулира политиката „ не питай, не приказва “, напомня БГНЕС. Тя забраняваше службата в армията на Съединени американски щати на откровени гейове и лесбийки. Гей общността на Съединени американски щати приветства назначението на Фанинг на секретарския пост.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР