За първи път на язовир Студен кладенец“ в Източните Родопи

...
За първи път на язовир Студен кладенец“ в Източните Родопи
Коментари Харесай

Фитнес камп в Роопите: Спорт сред природата

За първи път на язовир „ Студен бунар “ в Източните Родопи се организира фитнес камп. 20 дами, водени от своята инструкторка, избраха природата за своето спортно занятие. България има, която ни дава всичко, с цел да бъдем дейни, да напуснем зоната си на комфорт и да се потопим в нейната хубост.

„ В случая за първи път имаме нещо, което ни сплоти и на тези местоположения може да се видят най-вече диви животни. Как да го назовем по-модерно - един фюжън от природа, лов и фитнес “, споделя Кристиян Попов.

„ Много желаех, хората, които ще се включат в кампа, да усетят една по-различна атмосфера, да избягаме от зоната на комфорт, да избягаме от спортната зала “, споделя Радослава Тодорова, която е фитнес инструктор.

 Фитнес камп в Родопите Снимка: Ладислав Цветков

„ Кътчетата, като ловното стопанство в „ Студен бунар “, са все по-малко и по тази причина би трябвало да ги пази, само че и да ги демонстрираме към хората, които имат отношение към природата “, добавя Кристиян Попов.

Природата е в основата на всичко и ние сме част от нея. Тя е мястото, където дишаме с цялостни гърди.

„ Първо е природата и по-късно сме ние и по тази причина избрахме тъкмо този вид лагер, който е повече ориентиран не толкоз към самите тренировки, колкото към това да избягаме от офиса, да избягаме от напрежението и от огромния град “, споделя Радослава Тодорова.

Мотивацията е в основата на всичко. Всички участнички в това начинание пропътуваха стотици километри, стимулирани от Радослава Тодорова, без да я познават персонално.

„ Опитвам се да запаля хората, да запаля мотивацията в тях и да повярват, че единствено с непримиримост и труд могат да реализират своите цели “, споделя фитнес инструкторът.

„ Отговорно е да даваш препоръки, свързани със здравето на хората, само че би трябвало да бъдеш деликатен и да не прекрачваш границата на това да дадеш съвет за уравновесено хранене, да дадеш мотивация за спорт и това да дадеш съответен съвет за здравно положение. Затова тази граница не би трябвало да се прекрачва. Препоръчвам първо диалог с доктор и по-късно с мен “, добавя Радослава Тодорова.

По думите ѝ природата дава необятни благоприятни условия за спорт и интензивности и ни вади от лимитираната среда на фитнес залите. Затова обожава тренировките навън.

Призивът към всички е пазете природата, тъй като тя е наш дом.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР