За първи път на национално ниво Министерството на иновациите и

...
За първи път на национално ниво Министерството на иновациите и
Коментари Харесай

Три ведомства правят нов продукт за български иновации в културата и туризма

За първи път на национално равнище Министерството на нововъведенията и растежа, Министерството на туризма и Министерството на културата, в съдействие с локалната власт, работим за основаване на нов артикул и ребрандиране на България като дестинация за нововъведения през основни браншове като културата, креативните промишлености и историческото завещание. Това съобщи във Варна министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева след работна среща в Общината с министъра на туризма Зарица Динкова, зам.-министъра на културата Виктор Стоянов и кмета Иван Портних.

„ Избираме Варна и няколко други общини, които да се включат в мрежата от иновационни долини и да показват културата и креативните промишлености като основни за развиването на стопанската система и районите “, сподели още Стойчева.

По думите й би трябвало да се насочи сила в взаимната работа на институции, локална власт и бизнеса, с цел да се изведат на напред във времето културата, креативните промишлености, занаятите и България да стане място за нов тип бизнес модели.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР