За първи път на мъжете пилоти и кабинния екипаж на

...
За първи път на мъжете пилоти и кабинния екипаж на
Коментари Харесай

British Airways позволява грим и лак за нокти на екипажа си, независимо от пола им

За първи път на мъжете водачи и кабинния екипаж на British Airways ще бъде разрешено да носят пиърсинг и да са гримирани. Разрешението идва откакто самолетната компания актуализира своите правила по връзките спецификата на пола.

Всички чиновници в униформа ще могат да вървят на работа със серпантина, изкуствени мигли и обеци от 14 ноември, както и аксесоари като чанти, се споделя във вътрешния документ.

Персоналът е свикан да употребява,,фини нюанси “ за грима и да се стреми към „ натурален тип “. Лакът за нокти е позволен за всички, единствено черните и неоновите нокти остават неразрешени. Мъжките кокове на главата също ще бъдат позволени, според обновените правила за поддържане на косата. British Airways следва сходен ход на съперника си Virgin Atlantic, които актуализираха политиките си, с цел да отразят многообразието на актуалното общество.

Смята се също, че British се пробва да усъвършенства имиджа си на шеф, както и " да стимулира по-добре личния състав си, изключително след съкращенията и понижаването на заплатите, наложени по време на пандемията “.

„ Гордеем се с всички наши сътрудници в British Airways и сме ангажирани с приобщаващата работна среда. Работихме с хората си, с цел да създадем настоящи насоки за поддържане на външния тип и хубост, като позволихме на нашите сътрудници да бъдат най-хубавата и най-автентична версия на себе си на работа всеки ден. “, разяснява английската самолетна компания.

British Airways въпреки всичко поддържа по-високо равнище на въздържаност от съперника си Virgin Atlantic, които неотдавна оповестиха, че личният състав им може да избира каква униформа избира да носи, без значение от пола.

По-рано тази година Virgin трансформираха и вътрешяния си правилник във връзка татуировките. На кабинния екипаж към този момент е разрешено да има забележими татуировки.

Във Англия не всички превозвачи са толкоз толерантни по отношение на политиките си за пол и външността на служащите колкото British.

Qatar Airways, главният акционер в British Airways, също е надалеч от тази либерализация. Компанията следва доста строги правила за кабинния екипаж, в това число уволнения поради стартирането на фотоси с униформа в обществените мрежи или даже съществуването на дребна татуировка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР