За първи път Министерството на образованието и науката (МОН) предвижда

...
За първи път Министерството на образованието и науката (МОН) предвижда
Коментари Харесай

Купуват училищни е-автобуси

За първи път Министерството на образованието и науката (МОН) планува закупуването на електрически учебни рейсове. За задачата от през днешния ден е оповестена социална поръчка, по която могат да аплайват всички заинтригувани компании. Предвижда се рейсовете да бъдат закупени поетапно през идващите четири години според от нуждата на обособените общини. Очакваната им обща стойност е 23 млн. лв., оповестиха от пресцентъра на просветителното министерство.

Обществената поръчка е разграничена на 10 обособени позиции според от типа и размера на транспортните средства. Най-големите рейсове на ток ще са с до 50 места. Най-малките позиции са за електрически коли с 4+1 места и за микробуси до 9 места. При избор на снабдител на електрическите транспортни средства водещ аршин ще бъде оптималното съответствие сред цена и качество, както и потреблението на ток, гаранцията и срокът на доставка.

Заедно с това МОН продължава и обновяването на автобусния парк с моторни транспортни средства с дизелово гориво, защото електрическите не могат да бъдат употребени във всички елементи на страната, като да вземем за пример отдалечени и планински региони. В ход е нова социална поръчка, разграничена на 7 обособени позиции за такива транспортни средства на обща стойност 13,6 млн. лв.. Предвижда се най-големите рейсове, които ще бъдат закупени по нея, да са с до 30 места. Те ще бъдат доставяни поетапно през идващите   4 години за потребностите на просветителната система, прецизират от МОН.

С включването на електрически рейсове при обновяването на автобусния парк, МОН извършва и условията на европейската инструкция за поощряване на чисти и енергийноефективни пътни транспортни средства.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР