За първи път Казанлък ще бъде домакин на националната информационна

...
За първи път Казанлък ще бъде домакин на националната информационна
Коментари Харесай

Казанлък ще бъде домакин на кампанията Бъди войник

За първи път Казанлък ще бъде хазаин на националната осведомителна акция "Бъди боец " на следващия ден, оповестиха от Министерството на защитата.

Следобед на паркинга до учебно заведение "Екзарх Антим Първи " ще бъде ситуирана осведомителна борса, в която ще вземат участие представители на типовете въоръжени сили, които ще дават информация за вакантните длъжности в Българската войска, изискванията и методите за кандидатстване. Младите хора ще могат да беседват с военнослужещите и да научат повече за службата в другите формирования.

В същия регион ще бъде показана техника, съоръжение и въоръжение на Сухопътните войски. В събитието ще вземат участие заместник-командирът на Сухопътни войски бригаден военачалник Валери Цолов и бригаден военачалник Деян Дешков, пълководец на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Присъстващите ще могат да видят от близко преносим зенитно-ракетен комплекс "Стрела 2М ", зенитна установка ЗУ-23, бойна машина 9А33БМ3, лек автомобил с нараснала проходимост "Хамър ", 122-мм самоходна гаубица 2С-1, 120-мм минохвъргачка "Тунджа ", както и автомат "Калашников ", 7,62-мм картечница "Калашников ", ръчен противотанков гранатомет РПГ-7 и друго въоръжение. Ще бъде показана и профилирана екипировка и защитно облекло.

Събитието ще приключи с концерт на Гвардейския внушителен духов оркестър и Представителния отбор на Въоръжените сили. Той ще стартира вечерта на открита сцена на площад "Севтополис ", а при неприятно време - в салона на Военния клуб в града.

Утре осведомителна борса "Бъди боец " ще се състои и в Карлово. На площад "20 юли " преди обед хората ще могат да посетят осведомителния щанд на Централното военно окръжие, където специалисти ще отговорят на въпросите на тези, които се интересуват от военна кариера. На място присъстващите ще могат да прегледат мостри леко стрелково оръжие, които са на въоръжение в 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Националната осведомителна акция "Бъди боец " се осъществя от Министерството на защитата за втора поредна година. Целта й е да разпространява опциите за постъпване на работа в армията, вакантните длъжности, изискванията и методите за кандидатстване, както и да насочи вниманието на младежите към професионална реализация във Въоръжените сили. Една от главните цели на акцията е и обогатяването на патриотичното образование на подрастващите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР