За първи път кандидатката за кмет на София Ваня Григорова

...
За първи път кандидатката за кмет на София Ваня Григорова
Коментари Харесай

Григорова втрещи: Искам София да стане като Троян! Не знам дали Путин е агресор и чий е Крим

За първи път кандидатката за кмет на София Ваня Григорова (на балотаж е с Васил Терзиев), подкрепена главно от проруски партии, бе притисната да изясни отношението си към Путин и Русия. В студиото на Нова тв тя отхвърли да отговори ясно на такива въпроси, като съобщи, че въпросните партии единствено я поддържат, само че тя не е обвързвана с тях и не е даже член на Българска социалистическа партия. Сред партиите, които поддържат Григорова, с изключение на Българска социалистическа партия са Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, " Русофили за възобновление на Отечеството " на Николай Малинов, глобен по " Магнитски " и обвиняем за шпионаж, " Левицата ", " Атака ", " Алтернативата на жителите ".

Въпросът " Чий е Крим? " й бе заложен от водещите два пъти и едвам втория път тя отговори сопнато: " Де да знам чий е Крим?! Има война ". На въпроса " Путин агресор ли е? ", отвърна " Може ли да не давам отговор за Путин? " и съобщи, че желае да е кмет и че не е геополитик. На настояването на водещия Виктор Николаев, че кметът на София е значима служба в държавната подчиненост, Григорова избра да се приказва за кметствата в Женева и Виена. " Чий е Крим " и до през днешния ден преследва президента Румен Радев, който на основния тв спор за втория президентски спор отговори: " Чий да е?! Руски, несъмнено ".

Григорова отговори само за украинското знаме, което се вее на постройката на Столична община, че в случай че стане кмет, ще го смъкна. " Там би трябвало да се веят единствено националното знаме и знамето на София! ", съобщи Григорова.

Тя ненапълно втрещи като разгласи, че желае София да наподобява на град Троян.

Кандидатката за кмет сподели, че към момента не се е чула с Корнелия Нинова, тъй като не беседва с партийни водачи, само че в случай че Нинова й звънне, би й вдигнала телефона. Тази вечер се очакваше да има тв спор сред Григорова и Васил Терзиев, само че подобен няма да има. " Терзиев се опасява ", съобщи Григорова. Снощи Терзиев е предложил на Григорова да сменят формата на тв дебата, като се явят по тройки - претендентът за кмет, определен член на СОС и определен или претендент за областен кмет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР