За първи път имаме сфера, която се развива динамично и

...
За първи път имаме сфера, която се развива динамично и
Коментари Харесай

Петър Кирков: За първи път имаме сфера, която се развива динамично и няма граници

За първи път имаме сфера, която се развива динамично и няма граници. Това сподели за утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " новоназначеният народен координатор по киберсигурността Петър Кирков. 

" Киберсигурността е сфера, която се развива извънредно бързо, доста ни липсват фрагменти, доста ни липсват хора, които са готови, които могат да реагират. В интернет сме съседи с безусловно всички и надлежно отново за първи път като цивилизация всеки един човек може да доближи до всеки различен човек в интернет без инвестиция. Като това, несъмнено, е в основата на дигитализацията и на всички хубави неща, които се случват – разпространяването на информация, да вземем за пример мултимедийното наличие и всичко останало. Но има и хора, които злоупотребяват с това нещо, както на процедура с всяка технология, която ние сме изобретили като цивилизация. Така че това са неща в действителност, с които се сблъскваме за първи път, и занапред се учим по какъв начин да работим с тях, по какъв начин да се пазиме. И по тази причина е може би изключително предизвикателно ", разяснява Кирков.

Той означи, че киберсигурността няма последна цел.

" Има мечтано положение, само че това е развой, който непрекъснато се трансформира. Атакуващите стават все по-добри, употребяват нови способи и нови офанзиви и надлежно бранителите - ние би трябвало да ставаме все по-добри и да намираме метод да се защитим от новите офанзиви. Така че на процедура проблеми има постоянно, сферата е динамична и нашата роля е да сме по-подготвени от през вчерашния ден и непрекъснато да се подобряваме. Това е и главен принцип в киберсигурността – непрекъснато възстановяване и акомодация на отбраната към изменящи се свят ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР