За първи път днес, с началото на 72-часовите проби, по

...
За първи път днес, с началото на 72-часовите проби, по
Коментари Харесай

От днес за първи път по газовата връзка тече газ от Гърция за България

„ За първи път през днешния ден, с началото на 72-часовите проби, по интерконектора би трябвало да тече газ от Гърция към България ”, съобщи пред Българска национална телевизия министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков.

Той разяснява, че е бил изумен от митингите против служебния кабинет, извършени с аргумента, че не желае да приключи градежа на газовата връзка, защото целият Министерски съвет е бил впрегнат в задачата газовата връзка да бъде въведена в употреба, само че според всички нормативни условия.

„ Имах възприятието, че съм част от различен кабинет ”, показа той.

Към момента пропуски в строителството няма, само че има незавършено строителство на отвесна планировка, тротоари и плочки.

Най-неотложното е приключено и следва на следващия ден или вдругиден да бъде заверена екзекутивната документи и откакто строителят даде всички документи да бъде публикуван акт 15.

„ ДНСК безусловно се трансформира във втори контрол на обекта. Всеки ден са в директна връзка с надзора, всеки ден събираме документи, всеки ден пожелаваме документи, която за жалост не са ни дали 100% ”, сподели арх. Шишков. Той е помолил и други министри да спомагат с контакти с частни лаборатории, от които зависи издаване на избрани документи за въвеждането на обекта в употреба. След подписването на акт 15 неотложно ще бъде формирана държавна приемателна комисия и готовността е до няколко дни интерконекторът да бъде въведен в употреба.

В „ Още от деня “ министър Шишков заяви още, че най-вероятно на следващия ден или вдругиден ще бъде пуснат тунел „ Ечемишка “ , а до 30 септември има увещание, че ще бъде пуснат за придвижване и тунел „ Витиня “.

На строителите на лот 1 и 3 на Автомагистрала „ Хемус “ към този момент е платено , а от тези, които построяват лот 2 се чакат още документи, сподели арх. Шишков и изрази вяра, че тези три сектора ще бъдат издигнати в старите периоди.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР