За първи път БСП може и да няма депутат-партиец в

...
За първи път БСП може и да няма депутат-партиец в
Коментари Харесай

Социалистите бесни от спасяването на редник Методиев“

За първи път Българска социалистическа партия може и да няма депутат-партиец в основния и именуван лидерски 25 МИР в София. От това се притесняват столичните социалисти с сериозно мислене. Вероятността съгласно тях е съвсем 100%. 

Те са гневни, че Корнелия Нинова е сложила еднолично на второ място след себе си довереника си Калоян Методиев без гласоподаване в Националния съвет и без решение в Изпълнителното  бюро.

Методиев е прочут в политическите среди като ръководител на младежкото Съюз на демократичните сили. През 2005 година се организират частични избори за градоначалник на София, тъй като Софиянски реши да завърши с кметуването и стана народен представител. По това време поддръжниците на Иван Костов към този момент са се отделили от Съюз на демократичните сили и основали ДСБ.

Стари седесари си спомнят, че младежкият ръководител на Съюз на демократичните сили Калоян Методиев отявлено и безскрупулно работел за акцията на претендента на ДСБ Светослав Гаврийски, против претендента на Съюз на демократичните сили Минко Герджиков. Тогава Герджиков остава на последно място в конкуренцията за кмет на столицата.

А през 2007 година Методиев се опитва за кмет на София с поддръжката на крайния националист и антикомунист Боян Расате. Изборният му резултат възлиза на скромните 593 гласа.

Политическите му лупинги не престават след години с късия му престой като шеф на кабинета на президента Радев. След напускането на президентството Калоян Методиев дебаркира при Корнелия Нинова като неин консултант, а до момента в който тя беше министър на стопанска система - беше шеф на кабинета ѝ.

" С слагането на политическия бродяга Методиев на избираемо място в листата на Българска социалистическа партия, а те – избираемите места през последните години са все по-малко, соцлидерката удря 4 звучни шамара на партията! ", възмущават се алените. 

Първият пестник бил на софийските социалисти от 25 МИР, в който влизат регионите “Красна поляна ”, “Овча купел ”, “Връбница ”, “Люлин ”, “Нови Искър ”, “Надежда ”, “Илинден ” и Банкя, които за следващ път няма да имат собствен представител в Народното събрание.

Вторият - на съпартийците им от Благоевград, които също ще останат без народен представител, тъй като тя ще влезе оттова в името на парламентарната кариера на Калоян Методиев. Третият – на идейните и политически правила на Българска социалистическа партия, в които към момента доста редови членове имат вяра. И четвъртият – избирателен резултат на партията, който най-вероятно ще издълбае ново електорално дъно.

" Но очевидно за Корнелия Нинова спасяването на редови войник „ Методиев “ е доста значимо ", ядосват се в Българска социалистическа партия. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР