За първи път белгийски военнослужещи ще маршируват на гей парада

...
За първи път белгийски военнослужещи ще маршируват на гей парада
Коментари Харесай

Белгийски военнослужещи ще дебютират на гей парада в Брюксел

За първи път белгийски военнослужещи ще маршируват на гей парада в Брюксел, който ще се организира в събота, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Поискахме и получихме позволение от министъра на защитата ", сподели капитан Барт Дюлф, президент на Белгийската гей общественост в силите за защита. 

" На последния церемониал имахме информативен щанд. Но в този момент ще маршируваме на парада. Правим това най-много, с цел да покажем, че в белгийската войска има и ЛГБТИК+ общественост ", сподели Дюлф.

Белгийската войска наброява близо 35 хиляди души. Въпреки това чиновниците в областта на защитата постоянно имат по-интензивен работен ден спрямо сътрудниците си, които работят в офис. " Военнослужещите постоянно живеят доста близо един до различен, във взводове, и от време на време прекарват дълги интервали в чужбина. Затова не всеки път е елементарно да бъдеш подобен, какъвто си, даже и разпоредбите да го разрешават ", споделя Дюлф.

Председателят на Белгийската гей общественост в силите за защита, в която членуват към 30 души, се надява, че посредством откритото присъединяване в " Брюксел прайд " самодейността ще стане по-популярна в областта на защитата. " Много сътрудници не знаят кои сме ние. Нашата задача е да осведомяваме и да способстваме за създаването на политика на разнообразие и приобщаване в защитата, както и да превърнем хомосексуалността в тематика за разискване както във вътрешен, по този начин и във външен проект ", сподели той.

Тазгодишният " Брюксел прайд " е отдаден на главното право на митинг. Според уредниците то към момента се нарушава постоянно. Парадът ще се организира на три разнообразни подиуми в града - една на Мон де-з-Ар, площада на Борсата и площад " Брукер ". Организаторите на събитието чакат наличието на към 150 хиляди души, които безспорно ще прибавят повече цвят по брюкселските улици. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР