За първи път бе направен скок във въздуха с народни

...
За първи път бе направен скок във въздуха с народни
Коментари Харесай

Български шевици полетяха в небето

За първи път бе изработен скок във въздуха с национални носии, като по този метод бели ризи с шевици от Плевенския край се развяха високо в небето - на 3500 метра, с цел да покажат, че българското е на всички места.

И както е споделил народът, " ризата ми да се белее, перчемът ми да се ветрее ".

Надежда Лазaрева и Теодора Буковинова са създателките на плана " Народни носии ". Едната е приключила стопанска система, другата - право. Двете млади дами вземат решение да излязат от рамките на всекидневието и, макар положителното си обучение и специалности, да скочат отвисоко - безусловно и преносно, захващайки се с родолюбиво начинание - идеята " Народни носии ". Те са омагьосани вечно от българското, споделяйки мислите на великия Дан Колов: " Чувствам се мощен, тъй като съм българин! "

В опита си да " заразят " обкръжението си с национална горделивост, Надежда Лазaрева и Теодора Буковинова изпълват " Народни носии " с ризи и блузи с достоверна шевица, а концепцията е да се обличат през днешния ден и в този момент на всички места по света. Да бъдат с българина и българката във всекидневието, а не в музеите и скриновете. И това се оказа допустимо. Показват го техните почитатели.

В специфичен блог към уеб страницата има публикации за българските празници, традиции и светци. Надежда и Теодора изповядват следното верую: " Ние следваме българското и то следва нас. "

В устрема си да оказват помощ, те основават и уеб страницата kantoratami.bg, с който оказват помощ гратис, като свързват хора и експерти.
Трябва да си оказваме помощ, да ценим културата и знанията си и да ги споделяме. Само по този начин ще полети българският дух, уверени са младите дами.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР