За първи път българските граждани в Германия ще могат да

...
За първи път българските граждани в Германия ще могат да
Коментари Харесай

Допълнителни секции за българите в Германия, гласуващи на Евровота

За първи път българските жители в Германия ще могат да гласоподават в 13 спомагателни секции по време на изборите за български представители в Европейски парламент на 26 май. Федералните управляващи почетоха желанието на страната ни за откриване на още секции.

Те ще бъдат разкрити към трите ни дипломатически и консулски представителства в Германия и петте офиса на почетните ни консули, както и в редица други градове. Така на изборите за Екологичен потенциал сънародниците ни в Германия ще могат  да гласоподават в общо 21 града.

В столицата Берлин ще се гласоподава в постройката на посолството. Избирателни секции ще бъдат открити и в консулските ни представителства в Мюнхен и Франкфурт на Майн. В Хамбург, Дармщад и Магдебург българите ще могат да гласоподават в офисите на почетните ни консули. Избирателни секции ще има и в почетните консулства на България в Мюнстер и в Щутгарт.

Отделно българската страна ще провежда отварянето на изборни секции в градовете Аахен, Бремен, Дортмунд, Дрезден, Ерфурт, Фрайбург, Хановер, Карлсруе, Кьолн, Констанц, Лайпциг, Нюрнберг и Регенсбург. Всички изборни секции ще бъдат отворени за гласоподаване сред 7.00 и 20.00 ч. на 26 май, а адресите им ще бъдат навреме обявени на интернет страниците на посолството ни в Берлин и българското Външно министерство. Българите, които ще гласоподават в Констанц, следва да знаят, че няма да има опция за паркиране на коли до секцията в града.

Досега немските федерални управляващи са правили сходни изключения за български избори през 2014 година и 2015 година, като и в двата случая са разрешавали разкриването на спомагателни секции в девет града.

Всеки български жител, който има настоящ адрес в Германия, може да гласоподава в изброените 21 града, стига да не е упражнил правото си на глас същия ден в България, както и противоположното – никой, дал своя вот в Германия за европарламент българин не може да гласоподава наново у нас.

Политическа активност от страна на български жители във Федерална република Германия е позволена единствено съгласно предписанията и в рамките на настоящото немско законодателство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР